Drugi športi

Nemški šport po rasističnem napadu podprl Gislasona

Frankfurt, 17. 03. 2021 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor nemških rokometašev Alfred Gislason je bil žrtev rasističnega sporočila. Neznanec mu je poslal pismo, v katerem je med drugim zapisal: "Mi smo vsi Nemci in želimo si nemškega trenerja reprezentance." V pismu je tudi grožnja, da ga bodo obiskali na domu, če ne zapusti selektorskega mesta: "Videli bomo, kaj bo ostalo od vašega imetja."

"Čudovito pismo v nabiralniku!!! Po 30 letih v Nemčiji sem v tej čudoviti deželi prvič prejel grožnje," pa je v odzivu napisal Alfred Gislason, ki je pismo objavil na Instagramu in zaprosil svoje sledilce, da mu morda na osnovi rokopisa pomagajo najti pošiljatelja.

Na grožnjo so se takoj odzvali na nemški zvezi. "Smo ogorčeni in obsojamo takšne grožnje. Alfredu izrekamo in zagotavljamo vso podporo. S športnega vidika je opora za vse nas in zdaj moramo mi biti opora njemu." Še več, na Twitterju so zapisali: "Alfred Gislason je naš selektor, srce naše ekipe, s strastjo in prepoznavnostjo za nemško reprezentanco."

Alfred Gislason, selektor nemških rokometašev, je bil žrtev rasističnega sporočila.
Alfred Gislason, selektor nemških rokometašev, je bil žrtev rasističnega sporočila. FOTO: Reuters

Podprli so ga tudi v drugih športih. "Lahko si predstavljam, kaj takšna grožnja sproži v človeku. Alfred, jaz in mnogi drugi ti stojimo ob strani," je na to temo zapisal selektor nogometne izbrane vrste Joachim Low in dodal, da gre za izrednega trenerja, na katerega so prav vsi lahko ponosni.

Podobno je razmišljal prvi mož münchenskega Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Ta je zapisal, da takšne zadeve šokirajo prav ves šport: "Sovraštvo in diskriminacija ne sodita v našo družbo in med naše nazore."

Med drugim so ga podprli tudi selektorka nogometašic Martina Voss-Tecklenburg, rokometaši in ministrski predsednik dežele Sachen Anhalt, kjer Gislason živi, Reiner Haseloff.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

T.i.G.r
18. 03. 2021 10.24
samo da se ustvarja delitve, tipicno za elitne sektase, cudi me samo zakaj mediji povzemate te lazi od sektasev od blm lgbt.....saj nedelujejo za ljudi, ampak izpirjeno ideologijo, samo da bi se ljudje medsabo delili elita pa vladala