Drugi športi

Nesrečni Jakobsen, ki je grdo padel na Poljskem: Bal sem se, da bom umrl

Amsterdam, 18. 08. 2020 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen, ki dobro okreva po hudi nesreči na dirki po Poljski, se je danes z javnim pismom prek svojega moštva Deceunincks Quickstep zahvalil poljskim zdravstvenim delavcem za hitro pomoč po padcu. Dodal je, da se je bal, da bo umrl, a se zdaj počuti dobro in upa, da bo popolnoma okreval.

Jakobsen (skrajno levo) je v padcu poletel prek ograje in se hudo poškodoval.
Jakobsen (skrajno levo) je v padcu poletel prek ograje in se hudo poškodoval. FOTO: AP

Fabio Jakobsen se je na dirki po Poljski v ciljnem sprintu 5. avgusta v Katovicah ponesrečil, potem ko ga je v ograjo potisnil rojak Dylan Groenewegen, član Jumbo-Visme. Sprva so mu pomagali na Poljskem, kjer je na intenzivni enoti preživel en teden, zdaj okreva na Nizozemskem.

"Zdravniška ekipa na cilju etape v Katowicah mi je rešila življenje. Potem sem en teden preživel na intenzivni enoti bolnišnice v Sosnowiecu. Vsem sem izjemno hvaležen, da so mi pomagali. To je bilo zame težko obdobje, ko sem se bal, da ne bom preživel," je zapisal mladi Nizozemec. "Korak za korakom se vračam v normalno življenje. Trenutno sem doma, rane se celijo, moram pa počivati zaradi pretresa možganov. Čaka me še nekaj operacij zaradi poškodb obraza," je sporočil kolesar.

Zahvalil se je tudi vsem, ki so mu želeli hitro okrevanje. "Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi poslali spodbudna sporočila. To mi daje dodatno moč. Počasi se vračam, boril se bom, da bo vse tako, kot je bilo," je še sporočil Jakobsen.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheEarthIsFlat
18. 08. 2020 16.39
-31
Kaj bodo kaj kolesaril ali bodo samo ležali po tleh?
masaker1975
18. 08. 2020 17.59
+10
Niso vsi tak kot ti....vedno na kavču, pa na sociali.
pojtrarara
18. 08. 2020 15.36
+84
Tudi jaz ti iz srca želim, da so te operacije in celotno zdravljenje čimprej uspešno za teboj in da popolno okrevaš. Prav smilijo se mi vsi, ki tako zaradi neke neumnosti nekoga takole nastradajo.