Drugi športi

NFL: Brady in New England vnovič v Super Bowlu

New Orleans, 21. 01. 2019 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

New England Patriots z legendarnim podajalcem Tomom Bradyjem na čelu so vnovič v Super Bowlu, velikem finalu lige ameriškega nogometa NFL. Tam se bodo po zmagi v konferenčnem finalu nad Kansas City Chiefs pomerili z Los Angeles Rams, ki jim je uspelo presenečenje v New Orleansu.

Enainštiridesetletni petkratni prvak lige in trikratni najkoristnejši igralec lige Tom Brady je v dramatični končnici finala konference AFC Patriote v gosteh popeljal še do tretjega zaporednega velikega finala in devetega v 18 sezonah, odkar je v ligi. Do zmage s 37 : 31 so gostje prišli v podaljšku.

Podaljšek je bil tudi v finalu konference NFC, kjer so Los Angeles Rams s 26 : 23 presenetili domače favorite New Orleans Saints, najboljše moštvo letošnjega rednega dela.

V Kansas Cityju je v arktičnih razmerah prednjačil napad s tekači, ki so skupaj dosegli kar sedem zadetkov za tako imenovani touchdown. Gostujoče moštvo je po prvem polčasu vodilo z 14:0, a so domačini v drugem delu hitro prišli do priključka in sedem minut pred koncem s 21:17 prvič povedli. Sledile so še tri izmenjave vodstev, po touchdownu New Englanda za 31:28 pa je Kansas City izsilil podaljšek z uspešnim strelom na gol osem sekund pred koncem. Brady je nato v prvem napadu podaljška svoje moštvo popeljal do roba nasprotnikove gol črte, kjer je touchdown za zmago dosegel tekač Rex Burkhead.

Tom Brady
Tom Brady FOTO: AP

"Bili smo že odpisani, a nam je uspelo. Vsi so mislili, da ne zmoremo več," je po tekmi dejal Brady, ki je podal za skupno 348 jardov in en touchdown, ob tem pa je imel dve prestreženi podaji. Tudi prva tekma večera v New Orleansu se je odločala v sami končnici. Domače moštvo je uvodoma povedlo s 13:0, a so gostje do polčasa znižali na 13:10. V drugem polčasu so znova prvi udarili svetniki s touchdownom, a gostje so prvič izenačili pri 20:20 pet minut pred koncem.

Sledila je napeta končnica z obilico drame. Pri izidu 20:20 slabi dve minuti pred koncem rednega dela so imeli svetniki možnost, da naredijo velik korak proti super bowlu, a so po nedosojenim očitnem prekršku obrambe lahko streljali le na gol in povedli za tri točke. Gostom je to razliko uspelo izničiti v zadnjih sekundah rednega dela, tako da je sledil podaljšek, kjer pa so z dolgim strelom na gol na koncu slavili ovni. Po koncu je bilo največ govora v ZDA o sodniški napaki, ki je pomembno spremenila potek srečanja v sami končnici tekme in bi znala spodbuditi ligo k še večji uporabi video tehnologije v NFL. "Ne vem, čem sem v življenju videl bolj očiten prekršek nad lovilcem," je po tekmi dejal trener New Orleansa Sean Payton.

"Težko se je sprijazniti s tem, šlo je za najbolj očiten prekršek v zgodovini, tam sta bila dva sodnika ... Ampak zgodilo se je, ne smemo preveč razmišljati o tem, četudi ne vem, če se bomo kdaj lahko s tem sprijaznili," je še dodal.

Super bowl bo letos 3. februarja v Atlanti.

Izida:
konferenčna finala končnice:
- AFC:
Kansas City Chiefs - New England Patriots      31:37
- NFC:
New Orleans Saints - Los Angeles Rams          23:26

veliki finale:
New England Patriots - Los Angeles Rams

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tv1206802
21. 01. 2019 22.58
Jaz že vseskozi navijam za Patse in tudi tokrat bo tako. Vsaka tekma je poglavje zase sploh pa Super Bowl. Letos bo spektakel na skoraj novem štadionu v Atlanti ( za moje pojme eden najleših na svetu ). Ob polčasu Maroon 5 ... noro bo
Aldebaran1
21. 01. 2019 16.12
Kakšne tekme.... Infarktna končnica na obeh....
retropil
21. 01. 2019 10.15
+4
mislim da bo finale gladko dobil Brady. Ramsi so se prešlepali celo končnico.
TOX6
21. 01. 2019 09.34
+7
super tekme do zadnjega gas=)