Drugi športi

Nibali bo leto 2019 skušal čim prej pozabiti, 2020 bo napadal Giro in OI

Sirakuze, 13. 12. 2019 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Vincenzom Nibalijem je leto, v katerem se ni proslavil. Pred novo sezono, zanj 16. v svetu profesionalnega kolesarstva, pravi, da je bila sprememba moštva nujna, saj so se v njem dogajale ‘čudne’ stvari. Za leto 2020 napoveduje naskok na italijanski Giro, v mislih pa ima tudi olimpijske igre v Tokiu.

Vincenzo Nibali in Primož Roglič na lanski dirki po Italiji.
Vincenzo Nibali in Primož Roglič na lanski dirki po Italiji. FOTO: 24ur.com

"Lahko bi dosegel več. Tega se zavedam, a so mi na poti do uspehov stali nekateri ljudje, ki jim je bilo očitno v interesu, da nisem na svoji najvišji ravni," je v intervjuju za Cyclingnews razkril Vincenzo Nibali. 35-letnik je zadnje tri sezone preživel pri Bahrain-Meridi, kjer pa ni bilo vse tako, kot bi moralo biti. Moštvo je na dirki po Italiji najprej pretresla dopinška afera Aderlass, v katero je bil med drugimi vpleten tudi slovenski pomočnik Kristijan Koren, še bolj pa je pozornost javnosti požel nenavaden dogodek na Touru. Med dvanajsto etapo je dirko brez lastnega ali ekipnega pojasnila zapustil Rohan Dennis, ki je takrat zadnjič dirkal za Bahrajnčane.

Italijan je – verjetno tudi na račun omenjenih dogodkov – kmalu za tem podpisal enoletno pogodbo s Trek-Segafredom. "Potreboval sem spremembo in menjava moštva je prinesla sveži veter v moja jadra. Vsi, od tekmovalcev do tehničnega osebja, delamo po svojih najboljših močeh, kar je zares izvrsten občutek. Čeprav sem star, lahko kolesarskemu svetu ponudim še veliko," pred olimpijskim letom 2020 samozavestno napoveduje Niballi. 

Prav Tokio bo eden od dveh glavnih ciljev ‘messinskega morskega psa’, ki bo napadal tudi domačo pentljo. "Tour de France je le šest dni pred dirko v Tokiu, zato smo ga črtali z naših ciljev. Napadal bom Giro, kjer sem že dvarat slavil, in čutim, da mi lahko uspe še tretjič," je načrte razkril zmagovalec vseh treh tritedenskih kolesarskih dirk. Nibali je 2010 najprej slavil na Vuelti, tri leta kasneje je že tako bogati zbirki zmag dodal Giro, nakar je v letu 2014 izkoristil odstop prvega favorita Chrisa Frooma za zmago na dirki po Franciji. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
13. 12. 2019 18.37
+1
"Lahko bi dosegel več. Tega se zavedam, a so mi na poti do uspehov stali nekateri ljudje, ki jim je bilo očitno v interesu, da nisem na svoji najvišji ravni". Ok, tale stavek me je iskreno nasmejal. Haha kakšna jokica!
uporabnica1
13. 12. 2019 18.35
+3
briga mene tale Vinko, raje povejte, kakšne plane ima v letu 2020 Mohorič iz Bahraina!!
LeMonster
13. 12. 2019 13.34
+11
Giro bo težko zmagal, lahko pa še preseneti na kakšni klasiki, tam so zmagovali tudi že stari mački blizu 40.
uporabnica1
13. 12. 2019 18.35
+1
ja saj klasike večina zmagujejo izkušeni mački
janez139
13. 12. 2019 12.53
+19
Nič ne bo - Nibali je svoje opravil. Seveda pa je tako hvalisanje voda na mlin sponzorjem!