Drugi športi

Niki Lauda na dunajskem letališču dobil svojo ulico

Dunaj, 03. 12. 2019 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V čast pokojnemu avstrijskemu zvezdniku formule 1 Nikiju Laudi, ki je maja letos umrl v 70. letu starosti, bodo na dunajskem letališču kmalu poimenovali eno od ulic. Kot so sporočili predstavniki letališča Schwechat, bodo na ta način za vedno ohranili spomin na velikega športnika.

S svojim letalom je Lauda junija 2013 takole pristal na brniškem letališču.
S svojim letalom je Lauda junija 2013 takole pristal na brniškem letališču. FOTO: Damjan Žibert

Po novem se bo cesta oziroma ulica, ki na letališču Schwechat vodi do prostorov VIP na glavnem terminalu, imenovala "Aleja Nikija Laude". Odločitev za poimenovanje ulice na letališču po Nikiju Laudi ni naključna, saj je bil nekdanji dirkač, trikratni svetovni prvak formule 1, tudi pilot in nekoč lastnik letalske družbe, ki je nosila njegovo ime.

Prav po tej ulici, ki se bo zdaj imenovala po njem, je nekoč prihajal na letališče do svojih letal, zato je takšno poimenovanje nekaj povsem običajnega, so sporočili iz vodstva dunajskega letališča.

"Niki Lauda je bil nekaj posebnega v svetu športa in tudi izjemna osebnost. Velik vpliv je imel na letalstvo, zato nas še posebej veseli, da smo se z njegovo družino dogovorili za uporabo imena. Z Alejo Nikija Laude bomo postavili trajen spomenik," je pojasnil predstavnik letališča Julian Jäger. Najverjetneje pa bodo na glavnem terminalu Laudi posvetili tudi spominsko ploščo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kojnusar
03. 12. 2019 16.43
+2
Ok. ampak njegovi A320 so bili, kot zivinski vagoni. pravo mucenje zivali v zraku. sem mu pisal nekoc, na twitter, ko je bil pri benzu v F1. pogresam.pa njegove komentarje na RTL. temnopolti dirkac zanje uspehe po nemski in avs3jski zaslugi, wolf lauda... bil pa je borec, ni kaj. in enkrat je njegov avion strmoglavil v aziji... rip niki.
flojdi
03. 12. 2019 17.51
+3
. zdi se mi pa zanimivo , in dobro !! , da nikoli nikjer ne bo ulica poimenovana ali : konjusar , ali : flojdi / bil pa je Niki en redkejših , ki je dosegel , da se ga bodo spominjali še daleč dolgo po smrti