Drugi športi

'Norvežanke še niso padle, a to se bo spremenilo'

Ljubljana, 02. 02. 2023 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
1

Pred rokometašicami Krima Mercatorja sta zadnji dve preizkušnji skupinskega dela EHF lige prvakinj, tekmi, ki bosta določili vse potnice v nadaljevanje elitnega rokometnega tekmovanja. Prva bo na sporedu v soboto, ko bodo Ljubljančanke gostovale pri norveškem Vipersu, druga pa jih čaka prihodnjo nedeljo, ko v Areno Stožice prihaja CSM Bucuresti. Krimovke zaenkrat zasedajo mesta, ki ne vodijo v nadaljevanje Lige prvakov.

Več videovsebin
  • Novinarska konferenca Krima Mercatorja
    05:02
    Novinarska konferenca Krima Mercatorja
  • Pogovor s kapetanko Krima Nino Žabjak
    02:03
    Pogovor s kapetanko Krima Nino Žabjak
Brazilska vratarka Barbara Arenhart bo močno orožje Krimovk v Skandinaviji.
Brazilska vratarka Barbara Arenhart bo močno orožje Krimovk v Skandinaviji. FOTO: Luka Kotnik

Krimovke so se z aktualnimi dvakratnimi evropskimi prvakinjami v tej sezoni že srečale. Na domači uverturi so bile sicer po polovici srečanja zelo blizu (11:13), v drugem delu pa so Norvežanke pokazale, zakaj so v zadnjem času številka ena v Evropi. Varovanke Dragana Adžića so premagale s končnim rezultatom 27:21. 

Ljubljanske rokometašice pred zadnjima tekmama v skupinskem delu lige prvakinj niso v najboljšem položaju, še vedno pa imajo možnosti, da se prebijejo med prvih šest.

To je bila ena od njihovih devetih zmag v tej sezoni. Klonile so le na gostovanju pri Bietigheimu in Bucuresti, s Ferencvarosem pa so se razšle z neodločenim izidom. Z 19 točkami na svojem računu po 12 krogih zasedajo drugo mesto skupine A in imajo tako že zagotovljeno svojo vstopnico za četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Pred zadnjima dvema obračunoma skupinskega dela EHF Lige prvakinj imajo nekoliko enostavnejšo nalogo od Krimovk, ki Vipersa Kristiansanda v zgodovini kluba še niso premagale. "Na statistiko ne bomo obračale pozornosti. Tudi na podatek, da Norvežank še nismo premagale, ne bomo dale kaj pride. Mimogrede, nekaj igralk iz ekipe je Norvežanke že premagalo, res pa je, da ne v dresu Krima Mercatorja," sporoča kapetanka Krimovk Nina Žabjek.

Nina Žabjek
Nina Žabjek FOTO: RK Krim Mercator

Pred ljubljansko zasedbo je torej izjemno zahtevna tekma. Na dosedanjih 10 medsebojnih je Vipers premagala le v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalk leta 2016, na vseh devetih tekmah v ligi prvakinj pa je ostala praznih rok. Na njunem prvem medsebojnem dvoboju v tej sezoni je v slovenski prestolnici klonila z 21:27. "Vsaka tekma je zgodba zase," je še dejala Nina Žabjek, ki je dodobra spoznala značilnosti skandinavske ekipe. "Norveška ekipa je agresivna, hitra, napadalna in ima dobre rotacije, a prepričana sem, da se ji lahko zoperstavimo," širi optimizem med Krimovke prva med enakimi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
02. 02. 2023 14.28
+1
dva poraza sta realnost, razen ce ne bo kalkulacije in sta si ti dve ekipi ze zagotovile napredovanje