Drugi športi

Nove spremembe trase Gira pisane na kožo hribolazcem

Milano, 30. 07. 2020 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Organizatorji kolesarske dirke po Italiji so potrdili traso tritedenske preizkušnje, ki predvideva dodatno gorsko etapo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Giro je v zadnjih mesecih doživel številne spremembe, med drugim bodo kolesarji dirko začeli na Siciliji in ne na Madžarskem, kot je bilo sprva predvideno.

Lanski zmagovalec Richard Carapaz.
Lanski zmagovalec Richard Carapaz. FOTO: AP

Že pred meseci so se organizatorji prvih etap v sodelovanju z madžarskimi oblastmi odločili, da začetka v naši vzhodni soseščini, predvidenega za 9. maj, ne bo. Namesto madžarskih etap bodo Giro začeli na Siciliji, kjer bi sicer karavana kolesarjev po sprva predvidenem sporedu dirkala po prihodu z Madžarske.

Prva etapa bo letos kronometer od Monreala do Palerma v dolžini 15 kilometrov, na Siciliji pa kolesarje čaka tudi vzpon na Etno. Novi na trasi sta šesta etapa, ki bo na poti od Castrovillarija do Matere pisana na kožo sprinterjem, ter deveta, ko se bodo najboljši hribolazci povzpeli na Roccarso.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanska pentlja, na kateri bo med glavnimi favoriti domačin Vincenzo Nibali, konkurenčna pa utegneta biti predvsem lanski zmagovalec Gira Ekvadorec Richard Carapaz in mladi Belgijec Remco Evenepoel, se bo bržkone razživela v drugi polovici.

Takrat namreč kolesarje v 18. etapi čaka legendarni Stelvio, 25 kilometrov dolg vzpon s povprečnim naklonom 7,5 odstotka, v 20., predzadnji etapi, pa zaključek do Sestriera. Giro se bo začel 3. oktobra, končal pa 25. maja s kronometrom v Milanu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
31. 07. 2020 11.15
+1
haha, kakšna ugotovitev. Saj vedno zmagajo hribolasci
kmet1
31. 07. 2020 08.55
+5
Začetek 25.oktobra, konec pa 25 maja. A bo etapa na vsakih 14 dni?