Drugi športi

Miši v teniškem hotelu: Putinceva se jezi, ministrica neomajna

Melbourne, 20. 01. 2021 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po pritožbah kazahstanske teniške igralke Julije Putinceve zaradi miši, ki tekajo po njeni hotelski sobi v Melbournu, se je oglasila ministrica zvezne države Viktorija Lisa Neville. Po njenih informacijah Putincevi miši sledijo, ker jih hrani.

Putinceva (na fotografiji) med lanskim dvobojem s Simono Halep v Rimu.
Putinceva (na fotografiji) med lanskim dvobojem s Simono Halep v Rimu. FOTO: AP

Obvezna osamitev teniških igralk in igralcev v melbournskem hotelu pred začetkom letošnjega OP Avstralije je poskrbela za številne neprijetne zgodbe. Vodstvo tekmovanja na čelu z avstralsko vlado oziroma lokalnimi oblastmi ne želi popuščati nastopajočim, medtem ko je med lokalnim prebivalstvom veliko prahu dvignil že njihov prihod v državo, v kateri vladajo strogi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Za nameček so na treh letalih, s katerimi so prispeli v Avstralijo, odkrili okužbe z novim koronavirusom.

Med 72 igralci in igralkami, ki morajo brez zapuščanja sobe 14 dni preživeti v samoosamitvi, je tudi kazahstanska zvezdnica Julija Putinceva. A v Moskvi rojena 26-letnica, ki je rojstni dan praznovala pred dvema tednoma, očitno le ni povsem sama, saj se ne more znebiti miši, ki ji povzročajo neprespane noči.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Spet se je oglasil tudi prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković, ki je bil zaradi pisma direktorju Australian Opna Craigu Tileyju, v katerem je prosil za sprostitev ukrepov, tarča številnih kritik. Đoković naj bi predlagal krajšo izolacijo in "preselitev v zasebne nastanitve s teniškimi igrišču", kar je močno ujezilo številne domačine. "Moje dobre namene do kolegov tekmovalcev v Melbournu so predstavili povsem napačno, in sicer kot sebične, težke in nehvaležne. To ne bi moglo biti dlje od resnice," je iz Adelajde sporočil Đoković. "Na trenutke, ko vidim, kako se vse razplete, se po navadi vprašam, če se ne bi raje umaknil in užival v tem, kar imam, ne da bi posvečal pozornosti težavam drugih ljudi," je dodal. Še posebej ostra sta bila nekdanji avstralski teniški igralec Sam Groth, ki je ocenil, da je bila Đokovićeva poteza "sebična in politična", medtem ko je kontroverzni domačin Nick Kyrgios o Srbu dejal, da je "kreten". Đoković je še dejal, da so za izkrivljanje informacij poskrbeli mediji, in da nihče v nobenem trenutku ni zahteval skrajšanja obdobja obvezne karantene.

'Kaj boste rekli zdaj?'
Tudi po selitvi v drugo sobo so se miši spet pojavile, Putinceva, ki se je prej že pritoževala zaradi pomanjkanja svežega zraka (okna hotela so zaprta oziroma se jih ne da odpreti), pa se je prek družbenih omrežij lotila kritikov.

"Druga soba, ista zgodba. Želela sem zaspati, toda neee! Kaj boste rekli zdaj? Da naj se ne pritožujem in preprosto zaspim?" je zapisala Putinceva, potem ko si je lahko prebrala veliko kritik, poimensko pa je izpostavila nekdanjo igralko in zdaj strokovno komentatorko Rennae Stubbs.

Oglasila se je tudi ministrica zvezne države Viktorija Lisa Neville, ki Putinceve ni omenila z imenom in priimkom, a je več kot očitno namignila na to, da si je za nastalo situacijo (vsaj delno) kriva tudi sama.

Pritožbe tudi nad hrano, partnerica Bernarda Tomića pa pogreša umivanje las
"Kot razumem, se je morda dogajalo hranjenje. Kot prvo smo določeno teniško igralko tisti dan preselili. Ta teden smo poklicali tudi strokovnjake in mislim, da je možno, da je v povezavi z mišmi prišlo do hranjenja," je dejala Nevillova.

Španec Roberto Bautista Agut je sicer dejal, da je v hotelu "kot v zaporu z WiFi-jem", medtem ko sta se njegov rojak Pablo Carreno Busta in Italijan Fabio Fognini lotila kakovosti hrane. Med osupljivejšimi pritožbami pa je tista, s katero je "zablestela" partnerica avstralskega teniškega igralca Bernarda Tomića. Vanessa Sierra je poleg tega, da ji ni všeč hrana, potožila tudi nad dejstvom, da si mora sama umivati lase, česar ji po lastnih trditvah ni bilo treba početi "še nikoli".

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej Volaj
20. 01. 2021 19.55
ne tič in ne miš 🎅
ni_mi_vse_eno
20. 01. 2021 19.45
+3
Taka mačka se ne bi smela ustrašiti miške.
Dado57
20. 01. 2021 19.02
+6
Topoumno izjavo o tem ,da je igralka miši hranila in so zato v sobi ,lahko poda samo, politik/čarka ,z zelo plitvo pametjo. Sramota ,bolje da spokajo.
provokatorr
20. 01. 2021 19.51
-1
če si mislil, da naj spokajo politiki, se strinjam, če pa si s tem mislil tenisače, pa se ne morejo, ker so s pogodbami vezani na sponzorje in odisni od denarja, ki ga dobijo, še posebno neki tretjrazredni igralci, kot je omenjena gospodična. žal....
Apostol1
20. 01. 2021 17.16
+8
Smo bili pred leti na izletu na Poljskem in nekoliko , ne vsi, sodelavcev se je zmrdovalo v slogu , češ to je zaostali umazani vzhod eks Varšavski pakt in tem slogu naprej , toda po mestu Krakov nisi videl enega čika ali podobne smeti , z eno besedo čistoča na višku in če bi miši plesale tako kot je razvidnu po psnetku v Avstraliji , bi teza o vzhodu držala , tako se je pa umazanija že kar nekaj časa nazaj preselila na zahod in najbolj viden umazanec od vsega tako imenovanega zahodnega uspešnega kapitalizma se je pa dokazoval na ameriškem predsedniškem prestolu Donald Trump z zlatim skretom v Trump tower samo korona je a dobla krila tako kot povsod v uvoženi demokraciji s populističnimi politiki.
Banion
20. 01. 2021 17.08
+1
A ja tu bi se zgražali nad mišmi, ko v laboratorijih služijo za poskuse se nobenmu ne smilijo. Morala pa taka
medus
20. 01. 2021 16.03
+12
bojkotirat avstralijo pa bo
pojtrarara
20. 01. 2021 15.58
+13
ma fuj no - kakšne hotele imajo to,da so miši notri... slaba reklama za AUS. Higiena na nuli.
bohinj je zakon
20. 01. 2021 15.41
+4
Tekanje za miši v hotelski sobi - je odličen trening. Vse prej načrtovano. Ni se treba izpostavljat koroni od zunaj. Čestitke ministrici za idejo.
mr_cat
20. 01. 2021 15.35
+4
Boljs misi kt pa kovid😁
ni_mi_vse_eno
20. 01. 2021 19.46