Drugi športi

Novo presenečenje v Parizu: poslavlja se tretja nosilka Svitolina

Pariz, 06. 10. 2020 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tretja nosilka Rolanda Garrosa, Ukrajinka Jelina Svitolina, je morala priznati premoč Argentinki ukrajinskega rodu Nadii Podorski. Kvalifikantka je na osrednjem igrišču slavila s 6:2 in 6:4 in se presenetljivo uvrstila v polfinale letošnjega OP Francije.

Nadia Podorska se je razveselila senzacionalne uvrstitve v polfinale Rolanda Garrosa.
Nadia Podorska se je razveselila senzacionalne uvrstitve v polfinale Rolanda Garrosa. FOTO: AP

23-letna Nadia Podorska je vpisala še osmo zaporedno zmago na igriščih Rolanda Garrosa, potem ko je morala skozi kvalifikacije. Na drugi strani je Jelina Svitolina, ki je veljala za eno glavnih favoritinj za končno zmago, izgubila prvič po porazu v četrtfinalu Rima.

Nadia Podorska je z uvrstitvijo v polfinale zaslužila že bistveno več kot v celotni karieri, ki do letošnjega turnirja ni bila ravno bleščeča. Tudi zato je izločitev Eline Svitoline, zmagovalke zadnjega turnirja v Strasbourgu, veliko presenečenje. Podorska je obračun sicer začela slabo: izgubila je uvodni začetni udarec, a nato dobila pet zaporednih iger in povedla s 5:1. Svitolini je nato v prvem nizu prepustila le še igro, v drugem pa je kar trikrat zaostajala z brejkom, a se vselej uspela vrniti, nato pa na servis Svitoline zaključila dvoboj sebi v pri (6:2, 6:4).

Izidi, četrtfinale Roland Garrosa:
Nadia Podorska (Arg) - Jelina Svitolina (Ukr/3) 6:2, 6:4

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Voyager
06. 10. 2020 17.19
+1
Turnir bo dobila Swiatek, bodoča številka 1. ženskega tenisa
Jules33
06. 10. 2020 16.48
-1
Ta zenski tenis treba umaknit s tv zaslonov. Podn igra, vsaka med prvih 150 lahko premaga katerokoli od top 10. In se zborile so si za enake zasluzke. Po keri logiki? Najvecja kraja je da moski dobijo enake nagrade. Kraja. Podn podna.
Mihacito
07. 10. 2020 08.22
Jules33 popolnoma prav ti dam...prevec bi dobile ce bi imele ze pol nagradnega sklada moskih.