Drugi športi

Novogoričanke na tretji tekmi pokazale zobe, finale ostaja odprt

Nova Gorica, 20. 04. 2019 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
0

Odbojkarice Nove KBM Branika niso izkoristile prve zaključne žoge za naslov državnih prvakinj. GEN-I Volley jih je v tretji tekmi premagal s 3 : 1 (21, 21, -24, 19) in znižal zaostanek v zmagah na 1 : 2.

Več videovsebin
  • Pogovor z Zalo Zbičajnik po tekmi GEN-I Volley - Nova KBM Branik
    00:36
    Pogovor z Zalo Zbičajnik po tekmi GEN-I Volley - Nova KBM Branik
  • Pogovor z Anito Sobočan po tekmi GEN-I Volley - Nova KBM Branik
    01:18
    Pogovor z Anito Sobočan po tekmi GEN-I Volley - Nova KBM Branik
  • Pogovor s Pio Blažič po tekmi GEN-I Volley - Nova KBM Branik
    01:14
    Pogovor s Pio Blažič po tekmi GEN-I Volley - Nova KBM Branik
  • Pogovor s trenerjem Nove KBM Branik Brunom Najdičem po tretji tekmi finala 1. DOL
    03:09
    Pogovor s trenerjem Nove KBM Branik Brunom Najdičem po tretji tekmi finala 1. DOL
  • Pogovor s trenerjem GEN-I Volleyja Vasjo Samcem Lipicerjem po tretji tekmi finala 1. DOL
    01:50
    Pogovor s trenerjem GEN-I Volleyja Vasjo Samcem Lipicerjem po tretji tekmi finala 1. DOL

Finalne serije še ni konec. Po popolnem debaklu na drugi tekmi v Mariboru se je vrsta GEN-I Volley tokrat v tekmo podala z izjemno odločnostjo. Trener Novogoričank Vasja Samec Lipicer je povlekel nekaj konkretnih potez (tudi zaradi poškodb) v začetni postavi:  tako je  na mesto korektorice postavil Lano Ščuka, sicer sprejemalko/napadalko,  na sprejem pa reprezentantko Pio Blažič, ki je doslej igrala zelo malo in je bila tokrat izjemno motivirana.  Zelo dobro se je odrezala tudi Nuša Ferlinc, ki je ob mreži  zaigrala namesto poškodovane Mirte Velikonja Grbac.

Blažičeva je bila z 19 točkami druga najučinkovitejša igralka svoje ekipe, točko več je dosegla Ščuka. Spet je odlično tekmo odigrala domača prosta igralka Patrizia Zampedri, ki ima ravno tako veliko zaslug za zmago. Na drugi strani je Iza Mlakar dosegla 26 točk, a ni odigrala najboljše tekme.

Slavje Novogoričank na tretji tekmi, kjer so odločitev o naslovu prestavile vsaj še za nekaj dni.
Slavje Novogoričank na tretji tekmi, kjer so odločitev o naslovu prestavile vsaj še za nekaj dni. FOTO: Ervin Čurlič

Hiter odgovor domačink 
Anita Sobočan, ki prav tako ni blestela, je tekmo odprla z asom, ko je blok za 4 : 1 prispevala Anastazija Bezsonova, je kdo v dvorani najbrž že pomislil, da se bo mariborska premoč z druge tekme prenesla v Novo Gorico. A gostiteljice so se hitro zbrale, že na peti točki tekmice ujele, razpoložena Ščuka jih je na servis Blažičeve takoj popeljala v vodstvo, ki je s šesto zaporedno točko naraslo na plus štiri. Po novem asu Blažičeve so domače že vodile z 18 : 12, Mariborčanke so se v končnici dvakrat približale na tri točke zaostanka, nazadnje pri rezultatu 20 : 23, a nato je Mlakarjeva s servisom žogo poslala v mrežo, drugo zaključno žogo pa je izkoristila Tina Lipicer Samec.

Novogoričanke tudi v drugem nizu niso puščale, Mariborčanke so jih sicer lovile, a so bile premalo razpoložene, da bi lahko nadoknadile zaostanek 9 : 16. V končnici so z asom Sare Najdič prišle do dveh točk zaostanka (21 : 23), a nato je reči v svoje roke vzela najbolj izkušena igralka na igrišču Lipicerjeva Samčeva, ki je dosegla zadnje tri točke svoje ekipe. Ta je imela tudi v tretjem nizu že prednost šestih točk, po asu Ferlinčeve je bilo 14 : 8, a nato se je razigrala Mlakarjeva, ki je uspešno zaključevala napade, s pomočjo Bezsonove je svoji ekipi zagotovila priključek, na 16. točki sta bili ekipi izenačeni. Nato si nobena ni več priigrala večje prednosti, Nova KBM Branik je prišel do zaključne žoge, z asom je drugo izkoristila Bezsonova.

Številni gledalci, okoli 1000 se jih je zbralo, so videli odlično odbojko: učinkovite napade, izjemne obrambe v polju in veliko požrtvovalnost na obeh straneh. Ker je v obeh ekipah kar nekaj reprezentantk, je to razveseljivo, saj jih letos čaka nastop na EP.
Številni gledalci, okoli 1000 se jih je zbralo, so videli odlično odbojko: učinkovite napade, izjemne obrambe v polju in veliko požrtvovalnost na obeh straneh. Ker je v obeh ekipah kar nekaj reprezentantk, je to razveseljivo, saj jih letos čaka nastop na EP. FOTO: Ervin Čurlič

Mlakarjeva in Beszonova sta četrti niz odprli, kot sta tretjega končali, njuna ekipa je po bloku Azerbajdžanke prišla do vodstva s 4 : 0. A domače so vendarle odgovorile, na 13. točki so prvič v nizu izenačile. A pri tem se niso zaustavile. Nov as Blažičeve je pomenil šesto zaporedno točko in vodstvo s 17 : 13. Gostje so nato še prišle do izida 17 : 19, a po tem je dve zaporedni točki prispevala Ščuka, Mlakarjeva je storila napako, prednost petih točk pa je več kot zadostovala, da se je tekma končala z izidom 3 : 1. Finalna serija se zdaj seli v Maribor, četrti obračun bo v torek.

1. DOL za ženske, finale, 2. tekma:

GEN-I Volley ‒ Nova KBM Branik 3 : 1 (21, 21, -24, 19) /1 : 2/
* Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 600, sodnika: Markelj, Novak.
* GEN-I Volley: Kovačić, T. Blažič, Ferlinc 10, Zbičajnik, Zaplotnik, Velikonja Grbac, Kolbl, P. Blažič 19, Lipicer Samec 10, Zampedri, Grudina 14, Ščuka 20.
* Nova KBM Branik: Mlakar 26, Dobaj, Bračko 7, Bezsonova 17, Najdič 3, Kočar 1, Sobočan 3, Pintar 6, Blagne, Lorber Fijok 2.

// - izid v zmagah, igrajo na tri

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.