Drugi športi

O gledalcih v Tokiu spomladi, marca testiranje prizorišč

Tokio, 27. 11. 2020 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S testiranjem olimpijskih prizorišč v Tokiu bodo ponovno začeli marca prihodnje leto, odločitev o gledalcih na olimpijskih igrah prihodnje leto pa bodo verjetno sprejeli spomladi, je medijem povedal Jasuo Mori, namestnik izvršnega direktorja za izvedbo iger. Dodal je, da priprave potekajo tudi v času zaostrovanja pandemije covida-19.

Na Japonskem pridno testirajo tudi razne novosti, ki bi lahko pripomogle k lažji organizaciji velikega dogodka. Na fotografiji je obliž za merjenje telesne temperature.
Na Japonskem pridno testirajo tudi razne novosti, ki bi lahko pripomogle k lažji organizaciji velikega dogodka. Na fotografiji je obliž za merjenje telesne temperature. FOTO: AP

Jasuo Mori je z omenjenimi navedbami komentiral izjavo predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasa Bacha med obiskom prizorišč olimpijskih iger, ko je dejal, "da je povsem prepričan", da bodo na OI lahko tudi gledalci, četudi v omejenem obsegu.

"Razmišljamo o tem, kakšne bodo OI, kar se udeležbe gledalcev tiče," danes poročevalcem ni dal jasnega odgovora Mori, pri tem pa dodal, bo ta odločitev vladnih organov "najverjetneje sprejeta spomladi". Njegove besede povzemajo tudi največje svetovne tiskovne agencije.

Večina testnih tekmovanj je bila opravljena že pred izbruhom pandemije marca, 18 pa jih še morajo pripraviti. Med njimi je tudi maraton, ki so ga zaradi visokih poletnih temperatur v Tokiu prestavili v Saporo. Mori je dejal, da morajo pred testiranjem tamkajšnjih prog odgovoriti še na kakšno drugo vprašanje, kot je stanje okužb na Hokaidu, ki so ta čas zelo visoke.

"Za maraton bomo uporabili javne ceste, zato potrebujemo tudi mnenje lokalnih oblasti in prebivalcev. Šele ko bomo dobili vse odgovore, bomo lahko sprejemali naslednje odločitve," je dejal Mori.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.