Drugi športi

Obračun Aalborga in Celja pod velikim vprašajem

Aalborg, 03. 03. 2021 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v torek v Kielu izgubili zaostalo tekmo skupinskega dela evropske lige prvakov z 29:33, četrtkova tekma zadnjega kroga v danskem Aalborgu pa je pod velikim vprašajem zavoljo pozitivnega testa igralca domače ekipe na novi koronavirus.

V danskem taboru so imeli na ponedeljkovem testiranju enega pozitivnega igralca, izvidi novega testiranja pa bodo znani šele na dan tekme, ki se bo v četrtek predvidoma pričela ob 18.45.

Celjski rokometaši so na torkovem gostovanju proti zadnjim zmagovalcem lige prvakov iz Kiela doživeli deseti poraz v skupini B. Že pred to tekmo je bilo jasno, da bodo v svoji skupini zasedli sedmo mesto, ne glede na to pa so si izborili napredovanje v izločilne boje. Njihovi tekmeci bodo znani po četrtkovih tekmah zadnjega kroga, možni tekmeci pa so Kielce, Flensburg-Handewitt in PSG.

"Želimo odigrati še zadnjo tekmo v rednem delu Lige prvakov in jo izkoristiti za pripravo in nabiranje izkušenj pred izločilnimi boji. A to ni naša edina želja naredili bomo vse, da tekmo na Danskem dobimo, čeprav se zavedamo, da nas čaka izjemno težka naloga," je uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

Danska zasedba je na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Zlatorogu slavila z 31:29, na dosedanjih petih obračunih pa celjski prizadejala štiri poraze. Slovenski prvaki so jo premagali le na eni tekmi, v sezoni 2017/18.

"Aalborg je odlična ekipa, vse igralne položaje ima zapolnjene. O njeni kakovosti priča podatek, da je kar sedem igralcev te ekipe nastopilo v finalu januarskega svetovnega prvenstva v Egiptu, kjer so osvojili zlato kolajno. V Celju smo videli, da se lahko kosamo z njimi, takrat nam je zmanjkalo nekaj izkušenj, pa tudi naša pripravljenost ni bila na takšni ravni, kot je v tem obdobju," je dodal Ocvirk.

"V Aalborgu moramo biti kar najboljši, odločni in odgovorni od prve minute, predvsem pa bo potrebna kar največja zbranost. Obramba mora biti agresivna, saj igrajo zelo hitro in pritiskajo v vsakem elementu igre. Znova moramo pokazati željo in poskusiti redni del tekmovanja zaključiti z zmago," je še na koncu dodal strateg Celja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.