Drugi športi

Obračun v Bukarešti bo razkril, kam lahko sežejo Krimovke v tej sezoni

Ljubljana, 08. 09. 2022 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še trije dnevi ločijo rokometašice Krima Mercatorja od prve tekme EHF Lige prvakinj v sezoni 2022/23. Svojo evropsko pot bodo začele tlakovati v Romuniji, kjer jih v nedeljo čaka obračun z domačo zasedbo CSM Bucuresti. Za romunske prvakinje od leta 2018 igra tudi slovenska reprezentantka in nekdanja krimovka Elizabeth Omoregie.

Rusinja Darja Dmitrieva, velika okrepitev Ljubljančank v prihajajoči sezoni, ima pri 26 letih že dve olimpijski medalji.
Rusinja Darja Dmitrieva, velika okrepitev Ljubljančank v prihajajoči sezoni, ima pri 26 letih že dve olimpijski medalji. FOTO: AP

Aktualne slovenske in romunske superpokalne prvakinje so se v tej sezoni že srečale. Avgusta so skupaj trenirale v Ljubljani in odigrale dve pripravljalni tekmi. Čeprav sta se obe končali v korist varovank Adriana VasilaJovanka Radičević optimistično pričakuje nedeljsko gostovanje. 

Tradicionalne tekmice iz slovenske in romunske prestolnice so doslej v ligi prvakinj odigrale že osem tekem. Na njih so Ljubljančanke le enkrat zmagale in igrale neodločeno ter doživele šest porazov. V sezoni 2020/21 so Krimovke v gosteh remizirale 22:22, doma pa izgubile s 23:25.

Informacij o tekmicah imajo v ljubljanskem taboru dovolj in zavedajo se, da bo obračun zaradi kakovosti ekipe iz Bukarešte zahteven. "Imajo vrhunske rokometašice. Največjo nevarnost predstavlja zvezdnica in motor ekipe Cristina Georgiana Neagu, ki odlično deluje v povezavi s Crino Eleno Pinteo. Ne smemo pozabiti niti na Elizabeth Omoregie, ki je v dobri formi," razlaga kapetanka Barbara Lazović, ki ji v nedeljo motivacije ne bo manjkalo. Igrala bo namreč proti svoji nekdanji ekipi. "Dobro se poznamo. Vem, da imajo odlično ekipo. Bom zelo motivirana, tako kot vse moje soigralke iz slačilnice. V Bukarešti sem preživela dve sezoni in imam na to avanturo lepe spomine, a sedaj sem z dušo in telesom v Ljubljani," je še dejala kapetanka Krimovk, ki računa, da bo ekipa rasla iz tekme v tekmo. "Veliko novih igralk je v slačilnici, zato bo potreben čas, da vse skupaj sede na pravo mesto. Gostovanje v Romuniji bo že določen pokazatelj naših sposobnosti," pred potjo v romunsko prestolnico pravi Barbara Lazović.

Barbara Lazović
Barbara Lazović FOTO: RK Krim Mercator

Pred Krimovkami je zahtevna naloga. V zadnjem desetletju izjemno ambiciozna romunska ekipa bo tudi v tej sezoni naskakovala evropski vrh. Zavoljo tega sta iz madžarskega Györa prišli francoska vratarka Laura Glauser in, kot rečeno, tudi romunska krožna napadalka Crina Pintea, iz francoskega Metza pa izjemna srednja zunanja igralka Grace Zaadi.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.