Drugi športi

Ocvirk: Nismo vajeni biti pri miru!

Celje, 25. 03. 2020 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk priznava, da so se konec meseca februarja še čudili ukrepom na letališču v Benetkah, danes je vsem vse jasno. Žalosti ga, da navijači po dolgih letih čakanja, niso dočakali osmine finala Lige prvakov.

Minulo soboto bi se moral v Zlatorogu odvijati rokometni spektakel. Obračun rokometne Lige prvakov med Celjem Pivovarno Laško in poljskimi Kielcami Blaža Janca in Uroša Zormana (pomočnik trenerja). Namesto osmine finala Lige prvakov je rokometni hram ostal zaprt, namesto gneče na parkirišču in pred dovorano, je na Opekarniški samevalo nekaj avtomobilov. Vodstvo najtrofejnejšega slovenskega moškega rokometnega kluba je navijače v ponedeljek skušalo 'potešiti' s posnetkom tekme s Kielcami, a vsi skupaj se zavedajo, da to ni to.

Matic Grošelj je eden stebrov celjske igre v letošnji sezoni.
Matic Grošelj je eden stebrov celjske igre v letošnji sezoni. FOTO: Aljoša Kravanja

Zelo nam je hudo. Garali smo, da bi bili kar najbolje pripravljeni na tekmo s Kielcami, klubske službe so nas dodatno motivirale, ko so postregli s podatkom, da je prodanih že več, kot 3000 kart za tekmo, kar pomeni, da bi bila dvorana teden dni pred obračunom razprodana. Že dolgo ni knežjega mesta tresla takšna rokometna mrzlica, potem pa nas je vse pretresel koronavirus,” razočaran pove trener pivovarjev Tomaž Ocvirk, ki je verjel, da so skupaj s fanti sposobni pripraviti presenečenje: “Vsi skupaj smo živeli za to tekmo. Morda je napočil trenutek, ko bi bili pripravljeni celo za naslednji korak, za preboj med osem najboljših klubov na stari celini. Zdaj smo obsojeni na čakanje, ali te tekme bodo ali ne. Tudi čakamo, kako se bodo stvari odvijale v domačem prvenstvu.

Igralci sicer vadijo po posebnem programu, kolikor je možno, vzdržujejo formo, a vse bolj diši po tem, da se bo sezona predčasno končala. “Najbolj mi je hudo za oba tujca v moštvu, Josipa Šarca in Portugalca Dioga Silvo, ki bi se želela vrniti domov, a ju potrebujemo, v kolikor se bo prvenstvo nadaljevalo. Verjamem, da bo odgovor znan v kratkem,” je za 24ur.com nadaljeval celjan na klopi serijskih slovenskih prvakov.

Domen Makuc je tisti, ki pogosto skrbi za navdušujoče poteze.
Domen Makuc je tisti, ki pogosto skrbi za navdušujoče poteze. FOTO: Aljoša Kravanja

V Benetkah so se čudili, danes se ne
Udeleženci osmine finala Lige prvakov so se konec meseca februarja vračali z gostovanja v Flensburgu preko letališča Marco Polo v Benetkah. “Stvari so se povsem obrnile na glavo. Če le omenim, da ni dolgo tega, kar smo bili na letališču v Benetkah in smo se čudili, kako nam ljudje, oblečeni v zaščitne obleke, merijo temperaturo. Danes nihče tistega ne označi za čudno, nikomur ni več smešno. Hudo je, ker nismo vajeni biti pri miru, ker vem s kakšno motivacijo bi trenirali danes, kako bi se pripravljali na Kielce, sanjali vsako podrobnost iz njihove igre,” razmišlja nekdanji desnokrilni rokometaš kluba, ki se je nadvse uspešno lotil trenerskega poklica. A v teh dneh priznava, da je vse, le trener ne: “Zaradi športa, številnih treningov, analiz, vsega kar sodi zraven, med sezono časa za družino ni prav veliko. Predani smo poklicu, ki ga opravljamo. Zdaj, ko tega ni, je veliko časa za družino. Imam dve hčerki, obe sta športno aktivni. Ko je vreme dopuščali smo pred hišo igrali košarko in namizni tenis, delali neke vaje povezane s fitnesom, saj starejšo hči to zelo zanima. Rekel bi, da je čas za družino edina pozitivna posledica koronavirusa, ki verjamem, da ga bomo z doslednim upoštevanjem priporočil, kmalu zatrli, življenje se bo vrnilo v normalne tirnice. Navijači pa na naše tribune in s skupnimi močmi bomo naredili vse za zmage.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1421433
26. 03. 2020 17.11
+1
Plače je potrebno za 65%znizati in to čimprej!