Drugi športi

Ocvirk: Verjamemo, da nas čakata še vsaj dve tekmi v Ligi prvakov

Celje, 27. 02. 2020 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v gosteh, po zelo izenačeni borbi, v končnici doživeli poraz, po katerem morajo čakati nedeljo in tekmo med Parizom in Zagrebom, kjer slednji ne sme zmagati, da bi aktualni slovenski prvaki napredovali v izločilne boje.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

Celjani so v Nemčiji odigrali tekmo zadnjega, 14. kroga Velux EHF Lige prvakov v rednem delu tekmovanja. Nasproti jim je stala zasedba aktualnega nemškega prvaka SG Flensburg-Handewitta, ki je po zelo izenačeni borbi, povsem v končnici, prišel do zmage, po kateri morajo Celjani čakati nedeljo in tekmo med Parizom in Zagrebom, kjer slednji ne sme zmagati, da bi celjski rokometaši napredovali. "Naloga, ki je bila pred nami, je bila težka, a ponosen sem na igralce, ki so kljub mladosti pokazali dobro predstavo, borbo in se niso predajali vse do konca. Flensburg je zasluženo prišel do zmage, naredili smo kakšno napako preveč, ki nas je stala možnosti, da bi v končnici presenetili domačina, ki se mu je prav tako šlo za zmago. V prvem polčasu smo imeli težave v obrambi s krožnimi igralci, v drugem pa nam je manjkalo samozavesti v napadu, ko smo bili premalo odločni," je bil za uradno spletni stran celjskega kluba izčrpen celjski trener Tomaž Ocvirk, ki je skorajda prepričan, da se evropska sezona za pivovarje še ni končala z gostovanjem v Flensburgu. "Sedaj bomo čakali rezultat iz Pariza, predvsem pa delali še naprej, verjamemo, da nas čakata še vsaj dve tekmi v tem tekmovanju, še prej pa seveda pomembne naloge v državnem prvenstvu."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.