Drugi športi

Ocvirk po zmagi v Zagrebu: Hvala igralcem, ponosen sem, da sem njihov trener

Celje, 22. 10. 2020 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po derbiju z Ribnico v gosteh pomerili še z večnim rivalom v Evropi. Proti Zagrebu je bil že 23. evropski obračun teh dveh ekip, kjer so celjski rokometaši pokazali eno najboljših obrambnih predstav ter rezultat medsebojnih srečanj izenačili, predvsem pa v tej sezoni dobili prepotrebno samozavest. Slovenski serijski prvaki so v hrvaški prestolnici slavili kar za osem golov (30:22).

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

Celjski pivovarji so po lanski prvi zmagi v Zagrebu zdaj dodali še drugo, enako pomembno, ki je poskrbela za prvi točki v tej sezoni. Največ zadetkov sta za pivovarje dosegla Tilen Kodrin in Gal Marguč, po 7, Patrik Leban 6, Filip Ivić pa je zbral 14 obramb, na drugi strani pa je Patrik Vlah dosegel 5 zadetkov. Celjski igralci so se po tekmi, kot piše na uradni spletni strani kluba, vsi v en glas zavedali, da bo za uresničitev cilja treba osvojiti še kar nekaj točk, a s predstavo, kot so jo pokazali v Zagrebu, se jim tega ni treba bati. Naslednji teden bo namreč naslednji pomembni obračun, saj v Zlatorog prihaja Zaporožje, še en neposredni tekmec za napredovanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekma bo v sredo, 28. oktobra, v dvorani Zlatorog, ko bo treba pokazati enako dobro predstavo. "Hvala igralcem, poklon, takšna borba, takšna želja, angažiranost skozi celotno tekmo, zbranost v napadu, res sem ponosen, da sem njihov trener. Naj bo to danes dovolj, govorili smo na igrišču," je bil po tekmi v izjavi za uradno spletno stran kluba vesel trener Tomaž Ocvirk. "Čestitke soigralcem, čestitke vsem na tej odlični igri. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj nam bo uspelo sestaviti takšno predstavo na tekmi. In to se je zgodilo danes tu, tako kot smo napovedali. Prišli smo visoko motivirani in pokazali, da nas niso samo besede in na igrišču pustili srce. Je pa to le prvi korak, do cilja je še daleč, in tega se moramo zavedati, čeprav si danes zaslužimo malce slavja," pa je dodal krožni napadalec Vid Poteko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

loeb
22. 10. 2020 10.19
Bravo......Patrik ...
loeb
22. 10. 2020 10.19
Bravo Leban......
ferari23
22. 10. 2020 09.41
+2
Maxx365
22. 10. 2020 09.30
+2
Nimasmisla
22. 10. 2020 08.24
+9
hrvati so že pred tekmo sebi vpisali točke bravo cele