Drugi športi

V Ljubljani žreb odbojkarske Lige prvakov in podelitev nagrad najboljšim

Ljubljana, 18. 03. 2021 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska odbojkarska zveza je organizacijo prireditve, na kateri bodo podelili nagrade najboljšim odbojkaricam, odbojkarjem in trenerjem v sezoni, zaupala Odbojkarski zvezi Slovenije. Prireditev bo potekala 1. oktobra v Ljubljani, CEV pa bo takrat izvedla tudi žreb Lige prvakov.

Omenjena prireditev je vsakoletni prestižni dogodek Evropske odbojkarske zveze (CEV), na katerem se zberejo odbojkarski zvezdniki, predstavniki nacionalnih zvez in posebni gostje, CEV pa dogodek izkoristi tudi za žreb skupin elitne Lige prvakov. Po Dunaju, Rimu, Moskvi, Budimpešti in Sofiji je evropska zveza za gostiteljico izbrala Ljubljano, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS). 

"Slovenija je v svetu odbojke postala vzorčni primer zgodbe o uspehu. Ne samo skozi uspehe slovenskih odbojkarjev, še posebej moške reprezentance, ampak tudi zmožnosti, da organizira največje odbojkarske dogodke. Še vedno v sebi ohranjamo zares nepozabne spomine z evropskega prvenstva 2019 in prepričan sem, da bodo naši slovenski prijatelji še enkrat več kos nalogi in da se bodo izkazali kot izjemni gostitelji evropske odbojkarske družine. Upam, da bomo lahko v Ljubljani skupaj praznovali tudi uspehe evropskih odbojkaric in odbojkarjev z olimpijskih iger v Tokiu," je v izjavi, ki jo je posredovala OZS, dejal predsednik CEV, Aleksandar Boričić

Metod Ropret
Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert

"Dodelitev organizacije gala prireditve Evropske odbojkarske konfederacije razumemo kot priznanje in potrditev za vse dosedanje uspešno izpeljane projekte, katerih vrhunec je bilo evropsko prvenstvo 2019 v Ljubljani. Gala večer evropske zveze smo doslej lahko spremljali v eminentnih prestolnicah, v Rimu, Moskvi in na Dunaju, zdaj pa bo potekal pri nas. Tako, kot smo se julija lani kot prvi organizatorji katerega od uradnih tekmovanj pod okriljem evropske in celo svetovne zveze zares izkazali, nameravamo tudi oktobrsko gala prireditev, ne glede na razmere, izvesti na najvišji možni ravni. Gostiti smetano evropske odbojke in vse nagrajence v Ljubljani je za nas velika čast," je pojasnil predsednik OZS, Metod Ropret.

Zadnjo gala prireditev je leta 2019 gostila bolgarska prestolnica Sofija, na njej pa je nagrado za organizacijo najboljšega dogodka leta, evropskega prvenstva za moške, prejela tudi Odbojkarska zveza Slovenije. Leta 2020 je bila prireditev odpovedana.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.