Drugi športi

Slovenski odbojkarji tudi Nizozemce pustili na ničli

Rimini, 03. 06. 2021 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
6

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca tudi na začetku drugega cikla Lige narodov nadaljuje dobre nastope. Na svoji četrti tekmi v Riminiju je še tretjič zmagala, tokrat je bila s 3:0 prepričljivo boljša od Nizozemske.

Slovenci so bili prvič v Ligi narodov izraziti favoriti, vloge pa se niso ustrašili. Od začetka do konca tekme so bili precej boljši tekmec, dobro so servirali, blok obramba je delovala, kot so si želeli, posledica tega je bila, da so hitro prišli do nove zmage. Slovenci so izgubili le uvodno tekmo Lige narodov proti Srbiji, nato pa nanizali zmage proti Italiji, Poljski in sedaj še Nizozemski. Slovence do konca skupinskega dela čaka še nekaj tekem, naslednji tekmec bodo Argentinci.

Tekma se je začela z blokom Tončka Šterna, toda nato so Nizozemci dosegli tri zaporedne točke, slovenski selektor Alberto Giuliani, ki je v prvo postavo namesto Klemna Čebulja tokrat postavil mladi biser slovenske odbojke Roka Možiča, je hitro odkril pomanjkljivosti in zahteval odmor. Njegovi nasveti so zalegli, blok Možiča, ki je hitro pokazal iz kakšnega testa je, je pomenil izenačenje, malo pozneje pa so Slovenci že vodili s 7:4. Tudi v nadaljevanju se niso ustavili, Možič je bil še naprej razpoložen, po njegovi točki je Slovenija vodila s 16:11, po njegovem asu pa z 18:12. Nizozemci so v prvem nizu dokončno izgubili upanje po asu Gregorja Ropreta za vodstvo 21:15.

Gladka zmaga v prvem nizu Slovence ni uspavala. V drugem nizu so nadaljevali odlično predstavo, kmalu so vodili z 9:3, Nizozemci pa so preslabo servirali, da bi sploh upali na preobrat. Slovenci so bili lahko mirni, lahko so uživali v igri, Giuliani pa si je lahko dovolil, da je v igro poslal igralce, ki so doslej igrali manj, recimo tudi mladega organizatorja igre Gregorja Pernuša.

Rezervisti so priložnost dobili, ko so si njihovi reprezentančni kolegi že priigrali visoko prednost. Do nje so hitro prišli tudi v zadnjem nizu, ko so povedli z 9:4 in 12:5. Čeprav Slovenci niso več igrali s stoodstotno vnemo, pa niso imeli težav, da so tekmo mirno pripeljali do konca. V petek se bo Slovenija pomerila z Argentino, ki je bila na medsebojni tekmi boljša na zadnjem svetovnem prvenstvu, tekma se bo začela že ob 10. uri.

Izbranci Alberta Giulianija so po štirih krogih na četrtem mestu lestvice, s tremi zmagami in porazom zaostajajo le za Francozi, Rusi in Poljaki, slednji so boljši le zaradi količnika med danimi in prejetimi točkami. Po devet točk, Francozi in Rusi imajo dve oziroma eno točko več, imajo še Brazilci in Srbi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alberto Giuliani, selektor Slovenije:
"Nimamo časa za počitek, saj imamo jutri tekmo že ob desetih. Zadovoljen sem s to zmago, saj smo po treh dneh premora igrali z visoko ravnjo zbranosti. Vesel sem tudi za mlade igralce, Roka Možiča, Gregorja Pernuša in Matica Videčnika, da so zelo dobro izkoristili priložnost za igro, ki so jo dobili."

Rok Možič, sprejemalec Slovenije:
"Zahvaliti se moram selektorju za ponujeno priložnost. Mislim, da sem jo dobro izkoristil. Danes je cela ekipa igrala na vrhunski ravni, o čemer govori tudi rezultat. V vseh prvinah igre smo bili zelo osredotočeni in to se je videlo tudi na igrišču. Nizozemci gotovo lahko igrajo boljše, a smo jih z našo igro zaustavili."

Tine Urnaut, sprejemalec in kapetan Slovenije:
"Danes je bilo zelo pomembno, da smo tekmo začeli s pravo koncentracijo in motivacijo ter zabeležili zmago. Še boljše, da nam je to uspelo v treh nizih, saj jutri igramo že ob desetih zjutraj, ko nam bo še težje, zato je ta zmaga še toliko bolj pomembna."

Gregor Pernuš, podajalec Slovenije:
"Zagotovo smo z začetnimi udarci odlično pritiskali, saj smo tekmece na sprejemu oddaljili od mreže, posledično niso mogli v napadu uporabljati srednjih blokerjev in so igrali počasneje. Tako smo mi lažje sestavljali blok in imeli boljšo obrambo. Vesel sem, da sem debitiral za Slovenijo na tako velikem tekmovanju in izkoristil ponujeno priložnost. Upam, da bom v prihodnje dobil še več priložnosti."

Izidi:
Nizozemska – Slovenija 0:3 (–18, –15, –18)
Nizozemska: Keemink 1, Van der Ent 1, Dronkers, Jorna, Plak 2, Van Zeist, Tuinstra 4, Ottewanger, Abdel-Aziz 15, Van Solkema, Andringa 7, Van Schie 3, Wiltenburg 2, Van Tilburg.
Slovenija: T. Štern 12, Pajenk 5, Pernuš 1, Kozamernik 4, Šket, Gasparini, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik 1, Ropret 4, Urnaut 9, Čebulj, Možič 16.

Nemčija - Argentina     2:3 (-19, 23, 17, -23, -13)

Iran - Kanada           3:1 (-22, 22, 22, 22)

Japonska - Srbija       1:3 (18, -23, -22, -13)

Brazilija - Francija    0:3 (-37, -18, -28)

Avstralija - Poljska    0:3 (-16, -10, -12)

Italija - Bolgarija     3:2 (19, -20, 13, -23, 12)

Rusija - ZDA            3:1 (22, 19, -17, 19)

Slovenski odbojkarji so dosegli tretjo zmago v Ligi narodov.
Slovenski odbojkarji so dosegli tretjo zmago v Ligi narodov. FOTO: FIVB
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Neja17
03. 06. 2021 19.29
+7
Odbojkarji imajo najboljšo kolektivno energijo od vseh slovenskih ekipnih športnikov - vidi se jim, kako uživajo v igri, kako so usklajeni, da se stekajo tudi drugace... To fantje, the best ste!
slovenka62
03. 06. 2021 18.50
+5
Ma super fantje! BRAVO BRAVO💪💪👍👍
degenos
03. 06. 2021 18.40
+9
to slovenija ..... tko se igra ,,,,ne pa fuzbal !!
alpheca 1
03. 06. 2021 18.38
+9
dannyer
03. 06. 2021 18.07
+8
Čestitke Junaki
Castrum
03. 06. 2021 18.01
+10
Neverjetni ste fantje, neverjetni!