Zimski športi

Medalji Faka in Koširja na steni slavnih, junakoma olimpijskih iger tudi denarna nagrada

Ljubljana, 16. 04. 2018 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru pripravil krajšo slovesnost, na kateri se je še zadnjič zahvalil slovenski olimpijski reprezentanci, pokroviteljem ter medijem za lepe trenutke v Pjongčangu, s tem pa je uradno končal zgodbo letošnjih olimpijskih iger.

Olimpijski komite Slovenije (OKS) na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem se je s slovesnostjo želel javno zahvaliti za ves trud in nesebično podporo slovenskemu športu pokroviteljem, novinarjem ter vsem članom slovenske reprezentance, ki so bili februarja na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Ob tej priložnosti, ki se jo je udeležila tudi ministrica za znanost, izobraževanje in šport Maja Makovec Brenčič, je OKS na steno slavnih v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru umestil medalji Jakova Faka in Žana Koširja ter jima podelil ček ‒ denarno nagrado za osvojeni odličji. Fak je za srebro prejel ček v višini 17.500 evrov, Košir za bron pa 2500 evrov manj.

Jakov Fak s kolajno okoli vratu v slovenski hiši v Pjongčangu.
Jakov Fak s kolajno okoli vratu v slovenski hiši v Pjongčangu. FOTO: Stanko Gruden/STA

"Z vsakim rezultatom se vpišeš v zgodovino športa ene države. Umestitev medalje na steno OKS ima pomen," je uvodoma povedal Fak, ki je na slovesnosti še dejal, da je z današnjim dnem tudi zanj uradno konec projekta Pjongčang 2018. "Jutri bom prvič zadihal kot človek," se je pošalil.

Odličje je ogromna nagrada za vse
"Zame je bilo celotno obdobje velik izziv. Bilo je veliko padcev. Da se poberem v olimpijski sezoni, je bilo zame super. Da osvojim olimpijsko medaljo, je ogromna nagrada za vse," je pripomnil.

"Ta slovesnost je tista, s katero smo se spomnili, kako je bilo. Ugotovili smo, da smo lahko ponosni, midva z Jakovom sva se na koncu najbolj veselila, čeprav ostali niso toliko zaostajali. Na vse obveznosti, ki bodo sledile tej, gledam kot na investicijo v prihodnost. Če bom moral kdaj še kam nesti pokazati medaljo, jo bom, ampak nočem, da mi misli uhajajo nazaj v preteklosti," je dejal mladi očka Košir in dodal, da se bo v bližnji prihodnosti osredotočil na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.