Drugi športi

Odpovedali finale diamantne lige v Zürichu in miting v Londonu

Zürich, London, 12. 05. 2020 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Krovna atletska zveza je potrdila, da letos ne bo priredila finala diamantne lige, ki bi moral biti septembra v Zürichu. Britanska atletska zveza pa je zaradi pandemije novega koronavirusa morala odpovedati miting tega tekmovanja v Londonu, ki bi moral biti 4. in 5. julija na olimpijskem stadionu.

Sveže upokojeni Usain Bolt (na fotografiji) med nastopom na londonskem olimpijskem stadionu leta 2017.
Sveže upokojeni Usain Bolt (na fotografiji) med nastopom na londonskem olimpijskem stadionu leta 2017. FOTO: AP

"Zelo smo razočarani, ker moramo potrditi odpoved enega največjih dogodkov v atletskem koledarju. A moramo dati zdravje in varnost vseh članov atletske družine na prvo mesto in upoštevati napotke vlade," je dejala predsednica Britanske atletske zveze Joanna Coates in poudarila, da bo odpoved pustila zajetne finančne posledice ne le za atletiko v Veliki Britaniji, ampak za šport v Evropi.

"Hvaležni smo vsem partnerjem, nekateri od njih nas še vedno podpirajo kljub težkim časom, toda prihodki bodo bistveno nižji zaradi odpovedi in to bo imelo dolgoročne posledice," je še povedala Coatesova.

Monte Carlo atlete (zaenkrat) pričakuje 14. avgusta
Londonski miting je prvi, ki so ga odpovedali, devet drugih je bilo doslej preloženih. Finale diamantne lige pa bi moral biti 11. septembra v Zürichu, a ga je Mednarodna atletska zveza prav tako odpovedala. Kot so pojasnili, bi bilo nemogoče zagotoviti pošteno tekmovanje oziroma kvalifikacijski sistem. So pa Zürichu dodelili finale v letih 2021 in 2022, slednjega so preselili iz Eugena v Oregonu.

Preurejen koledar diamantne lige sicer vsebuje 11 enodnevnih mitingov, prvi bo predvidoma 14. avgusta v Monte Carlu. Temu bosta 16. in 23. avgusta sledila mitinga v Gatesheadu in Stockholmu. Septembra so predvideni mitingi v Lozani (2.), Bruslju (4.), Parizu (6.), Rimu ali Neaplju (17.) ter Šanghaju (19.). Oktobra pa bodo še v Eugenu (4.), Dohi (9.) in drugi miting na Kitajskem (17.), a prizorišča še niso potrdili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.