Drugi športi

Odstop je bil preventivne narave, Roglič se na Tour pripravlja v Tignesu

Tignesu, 18. 08. 2020 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primož Roglič, ki je po padcu na četrti etapi predčasno zaključil s kriterijem Dauphine, je z večino ekipe odpotoval v francoski Tignes, kjer se bodo kolesarji Jumbo-Visme pripravljali na prihajajočo dirko po Franciji. Slovenski as, sicer prvo ime nizozemske ekipe, po poškodbi dobro okreva in bo skoraj zagotovo nared za največjo dirko sezone.

Primož Roglič je s predstavami na kriteriju Dauphine potrdil vlogo enega glavnih favoritov za zmago na Touru.
Primož Roglič je s predstavami na kriteriju Dauphine potrdil vlogo enega glavnih favoritov za zmago na Touru. FOTO: Damjan Žibert

Od osmerice kolesarjev, ki bodo branili barve Jumbo-Visme na bližajoči se dirki po Franciji, je v Tignes na višinske priprave odpotovala le peterica. Tudi Primož Roglič, ki je na četrti etapi nedavnega kriterija Dauphine grdo padel in je kasneje pred zadnjo etapo odstopil. Iz tabora nizozemske ekipe so sicer potrdili, da je bil odstop preventivni ukrep, tako da nastop na Touru ne bi smel biti pod vprašajem. "Rogličev odstop je bil preventivne narave. Še vedno ima odrgnine na levi strani telesa, a po podrobnem pregledu ne pričakujemo dodatnih zapletov," je za nizozemski Wielerflits razkril športni direktor ekipe Merijn Zeeman

Na že omenjeni nesrečni etapi v nedeljo končanega kriterija Dauphine jo je žal huje skupil Steven Kruijswijk, čigar nastop na francoski pentlji ostaja neznanka. 33-letnik tako ni odpotoval v Tignes in se je vrnil v Monako, kjer se bo po prilagojenem programu pripravljal za nadaljevanje sezone. 

Odsotnost Nizozemca bi nedvomno predstavljala velik hendikep za celotno ekipo, saj je izkušeni Kruijswijk s predstavami na Tour de l’Ainu in dirki po Dofineji dokazal, da je v nadaljevanje sezone vstopil izvrstno pripravljen. Razočaranja po nesrečni poškodbi rame Zeeman ni skrival: "Pred dirko, na katero se tako dolgo pripravljaš, si tega zares ne želiš. Mora počivati, nato pa bomo videli, kako se bo na poškodbo odzvalo njegovo telo."

V Tignes od "udarnih" članov moštva nista potovala še Wout Van Aert in Tony Martin, a sta bili njuni odsotnosti že v naprej načrtovani. Prvi, ki je v zadnjem času dobil prestižni enodnevni dirki Strade Bianche in Milano–Sanremo, bo namreč 20. avgusta nastopil na belgijskem državnem prvenstvu v kronometru, kjer bo v vlogi prvega favorita. Na drugi strani pa se bo 35-letni Martin na Tour pripravljal v Švici, še poroča dobro obveščeni Wielerflits.

Predvidoma bodo za Jumbo-Vismo na dirki po Franciji, ki se začenja 29. avgusta, nastopili Primož Roglič, Tom Dumoulin, George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink, Tony Martin, Wout Van Aert in Steven Kruijswijk, ki pa je pod velikim vprašajem. Kdo bi ga nadomestil v primeru, da do dirke ne bo uspel popolnoma okrevati, še ni povsem jasno.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Majerca
18. 08. 2020 19.40
+17
Da bi se toliko pozdravil, da bi lahko nastopil na Touru. Da bi zmagal, to mu želimo Slovenci.
uporabnica1
18. 08. 2020 19.16
+17
Primožu želim veliko sreče, naj se porihta do Toura. Verjamem, da bo pravi in padec ne bo pustil večjih posledic. Joj komaj čakam na Tour de France, že zdaj dobim kurjo polt, ko samo pomislim na morebitno zgodovinsko zmago, ampak ne delajmo evforije že pred začetkom. Me pa malo skrbi kaj bo ko Primož enkrat nehal voziti. Imamo izjemno generacijo, take še nismo imeli, vendar realno gledano so samo trije, ki lahko zmagujejo: Tadej, Primož, Matej. Polanca v UAE itak obravnavajo samo kot hlapca, čeprav je sposoben voziti na svoj rezultat na GTjih in ostalih dirkah, Luka ni več najmlajši, pri šprinterjih je 32 let že starost in sam je povedal, da bi bil raje lead out man v šprintih. Potem pa se že neha, saj so ostali večina pomočniki. No saj tudi pomočniki so občudovanja vredni in naši so pravi garači! No, Tadej in Matej sta še mlada in mata še več kot 10 let kariere pred sabo:D Primož pa je itak klasa zase in lahko še nekaj let dominira. NAJ TRAJA!
Perun
18. 08. 2020 19.30
+14
Ko napišeš samo Luka moraš vedeti, da je poleg Mezgeca tudi Luka Pibernik, ki prav tako nastopa za Bahrain Mclaren na največjih dirkah!
uporabnica1
18. 08. 2020 20.14
+5