Drugi športi

Makuc: Veseli me, da nismo imeli večjega padca v igri

Krakov, 18. 01. 2023 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
5

Slovenci so drugi in hkrati glavni del svetovnega prvenstva, ki se odvija na Poljskem in Švedskem, začeli z visoko zmago proti Iranu. Rezultat je na koncu kazal kar 17 zadetkov prednosti (38:21). Tako selektor Uroš Zorman kot tudi igralci so s predstavo zadovoljni. Domen Makuc je s šestimi zadetki postal najboljši strelec naše reprezentance, ki je po tekmi povedal, da je Slovenija pokazala super ekipno predstavo. Besedam je potrebno prikimati, saj se zdi, da v naši reprezentanci trenutno vlada tista prava energija, ki je potrebna tudi za velik uspeh. Kam lahko Slovenci sežejo, bo morda vidno že v petek, ko bo nasprotnik Slovenije favorizirana Španija.

Več videovsebin
  • Izjava Uroša Zormana po visoki zmagi nad Iranom
    00:55
    Izjava Uroša Zormana po visoki zmagi nad Iranom
  • Izjava Domna Makuca po visoki zmagi nad Iranom
    00:39
    Izjava Domna Makuca po visoki zmagi nad Iranom

Prepričljiva zmaga proti reprezentanci Irana, ki roko na srce na papirju ni povsem enakovreden nasprotnik, se zdi samoumevna. Toda kljub vsemu je treba pohvaliti dejstvo, da naša reprezentanca trenutno deluje zelo dobro. Visoke zmage proti Savdski Arabiji, domačinom Poljakom in sedaj še reprezentanci Irana so zagotovo dvignile apetite. Resda je poraz proti Franciji nekoliko umiril evforijo, toda dejstvo je, da so rokometaši odigrali povsem korektno tekmo, Francozi, ki že več let krojijo sam svetovni vrh rokometa, pa so enostavno pokazali svojo moč. Selektor Uroš Zorman je takrat dejal, da ta poraz ni bil nikakršna katastrofa. Po tekmi z Iranom pa je seveda pohvalil svojo ekipo: "Ja, mislim, da smo to, kar smo si zadali pred samo tekmo, in sicer da smo maksimalni vseh 60 minut, uresničili. Vemo, da je Iran v prvi fazi oziroma v prvem delu odigral zelo dobre tekme, tako da, če pred tekmo misliš, da bo vse skupaj šlo zlahka, lahko takoj dobiš po glavi. Ravno zato smo zahtevali maksimalno angažiranost vseh 60 minut, fantje so to izvedli, na igrišču so dali maksimum. Vsi so igrali, kar pomeni, da smo lahko rotirali igralce, in vsi so zares dali vse od sebe. Da so prispevali svoj doprinos, je na koncu najpomembnejše. Poleg tega sta važni novi dve piki in pa da smo ostali zdravi."

Domen Makuc, ki je bil s šestimi zadetki tudi igralec tekme, je ob koncu povedal: "Ja, ena super ekipna predstava, vedeli smo, kaj lahko pričakujemo z njihove strani. Tako da ni bilo nekih velikih presenečenj, dobro smo se pripravili. Vesel sem, da je ekipa pokazala ta fokus od prve do zadnje minute in da nismo imeli večjega padca v igri. Tudi da smo ohranili zbranost in se borili do zadnje minute. Na koncu je bila temu primerna velika razlika, ki bo mogoče odločala tudi o kakšnem večjem rezultatu." Kapeten Jure Dolenec je vse skupaj potrdil: "Tekmo smo vzeli zelo resno. Na današnji tekmi se je videl novi obraz Slovenije, o katerem govorimo od začetka priprav za SP. Vsaka tekma je za nas finale, na vsaki od njih pa želimo pustiti vse naše najboljše na igrišču. Kot kapetana reprezentance me to zelo veseli, že čez dva dni pa je pred nami nova 'finalna tekma' proti Španiji."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FrankCostello
19. 01. 2023 12.31
-2
Če Francozi in Španci odigrajo neodločeno, potem gredo naši v vseh primerih domov.
Šumsko voče
18. 01. 2023 19.56
-5
V petek pametuj zorman
jodr
18. 01. 2023 18.54
-5
Smo videli, kako ste delovali proti Francozom. Iran je samo 4. liga.
18. 01. 2023 19.06
+4
titomeni
18. 01. 2023 19.55
+1
Z izjemo izgubljenih zog sploh niso igrali slabo. Francija je le Francija