Drugi športi

Ogier do lepe prednosti pred rojakom Loebom

Monte Carlo, 22. 01. 2022 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Francoz Sebastien Ogier (Toyota) vodi po tretjem dnevu uvodnega relija sezone svetovnega prvenstva. Tokrat je na preizkušnji v okolici monaške kneževine spet prišel v vodstvo, pred velikim tekmecem, rojakom Sebastienom Loebom (Ford), pa ima 21 sekund naskoka.

Potem ko je devetkratni prvak Sebastien Loeb, ki se je na sceno vrnil samo za ta reli, vodil po petkovi drugi etapi, je tokrat napredoval Sebastien Ogier. Aktualni prvak si je dopoldan privozil pet sekund naskoka, do večera pa je prednost povečal na 20 sekund.

Oba sta ostala brez najbližjega tekmeca po polovici dirke, saj je Valižan Elfyn Evans, Ogierjev sotekmovalec pri Toyoti, dopoldne odstopil, potem ko je zdrsnil s ceste po hribu navzdol. Dirkalnik sicer ni bil poškodovan, a se Valižan ni mogel vrniti na cesto.

Ogier je tako v najboljšem položaju pred nedeljskim zadnjim delom relija, ko bodo na sporedu še štirje "brzinci", tudi zadnji, ki bo kot "power stage" prinašal dodatne točke za SP. Ogier v kneževini sicer lovi osmo zmago, s čimer bi po številu uspehov na tem prizorišču ujel prav Loeba. Za prednost je bila odločilna današnja zadnja hitrostna preizkušnja, ki jo je na delno poledeneli cesti s 15 sekundami prednosti dobil Ogier.

Sebastien Ogier vodi po tretjem dnevu uvodnega relija sezone svetovnega prvenstva.
Sebastien Ogier vodi po tretjem dnevu uvodnega relija sezone svetovnega prvenstva. FOTO: AP

Francoza bosta, če ne bo kakšnih težav v nedeljo, edina kandidata za zmago. Že tretji Irec Craig Breen (Ford) namreč zaostaja skoraj poldrugo minuto, četrti Finec Kalle Rovanperä (Toyota) pa že več kot dve minuti.

"Zdaj sem malo preveč zaostal. Videl sem, da je Ogier v zadnjem trenutku zamenjal pnevmatike, razmere so bile za gladke gume zelo težke. A še sem v igri," je po predzadnjem dnevu dejal Loeb. Ogier je priznal, da se je na tej ključni HP za menjavo odločil tik pred zdajci: "Nameraval sem začeti na snežnih pnevmatikah, ker bi bile najbolj varna izbira. Pa sem se odločil, da tvegam z gladkimi. Bilo je precej pestro, občasno zelo na robu, a na suhih delih zelo zabavno," je dejal branilec naslova.

Izidi, 3. etapa:
1. Sebastien Ogier/Benjamin Veillas (Fra/Toyota)       2:19:43,1
2. Sebastien Loeb/Isabelle Galmiche (Fra/M-Sport Ford)    + 21,1
3. Craig Breen/Paul Nagle (Irs/M-Sport Ford)              1:26,0
4. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota)           2:03,8
5. Gus Greensmith/Jonas Andersson (VBr/Šve/M-Sport Ford)  6:33,8
6. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai)        7:44,1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DP26
22. 01. 2022 19.12
+2
Še vedno zna peljat in pusti za seboj mladino. Loeb car in nesporno kralj rally-a
loeb
22. 01. 2022 19.04
+2
Loeb je car....vsaka mu čast
Marcus Wassmeier
22. 01. 2022 18.56
+2
Kako pa te tipi vozijo….. konc. Kapo dol.
jokl234
22. 01. 2022 18.04
+5
Ma ta tip je vesoljc, garantiram. Loeb namreč.