Drugi športi

Ogier do rekordne osme zmage v Monte Carlu

Monte Carlo, 24. 01. 2021 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Francoz Sebastien Ogier, sedemkratni svetovni prvak, je na dirki za svetovno prvenstvo prišel do rekordne osme zmage v Monte Carlu, skupaj pa do petdesete v prvenstvu WRC. V monaški kneževini je 37-letni dirkač s sovoznikom Julienom Ingrassio v snegu in ledu za 32,6 sekunde ugnal drugega voznika tovarne Toyota, Britanca Elfyna Evansa.

Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. FOTO: AP

Branilec lanske zmage na Monteju, Belgijec Thierry Neuville, je bil s hyundaijem tretji, še dodatne 40,9 sekunde za zmagovalcem 89. izvedbe relija v Monte Carlu, ki je tokrat minil brez gledalcev. Sebastien Ogier je z osmo zmago v Monaku prehitel rojaka Sebastiena Loeba; devetkratni svetovni prvak je na tem prestižnem reliju slavil sedemkrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo, res zelo sem vesel! Dirkalnik je bil izjemen, ta konec tedna sem resnično užival. Zdaj imam skoraj solzne oči, mislim, da je bila dobra odločitev, da ostanem še eno leto. Ekipa je izvrstna, ogromne zahvale vsem vam! Jari Matti Latvala ... Dobrodošel, šef!!" je bil na družbenih omrežjih vzhičen Ogier.

(Skoraj) brezhibna predstava
Ogier je pred enim letom napovedal, da bo prejšnja sezona, v kateri je tudi osvojil naslov prvaka, njegova zadnja, a si je nato premislil tudi zaradi pandemije novega koronavirusa, zdaj pa je z osmo zmago v Monaku prehitel legendarnega rojaka Loeba. Ogier je tudi poslal močan signal tekmecem, saj je dobil osem od 14 "brzincev" na uvodnem reliju sezone 2021. Ker je bil najboljši tudi v tako imenovanem "power stageu", si je za skupni seštevek zagotovil maksimalnih 30 točk.

Domačin iz Gapa je imel v četrtek tudi nekaj težav z zavorami, kljub petkovemu predrtju gume in vrtenju pa je suvereno prišel do svoje 50. zmage v karieri. Predčasno je reli končal tretjeuvrščeni po dveh dneh, Estonec Ott Tänak, svetovni prvak leta 2019 je imel težave s predrtimi gumami. Monte je bil sicer z 257 kilometri tudi najkrajši v zgodovini in prvi v koledarju, v katerem je 12 dirk. Naslednji bo reli Arktika med 26. in 28. februarjem na severu Finske.

Sebastien Ogier je še osmič slavil zmago na prestižnem reliju:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:

Izidi:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Toyota) 2:56:33,7
2. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota) + 32,6
3. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai) 1:13,5
4. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota) 2:33,6
5. Daniel Sordo/Carlos Del Barrio (Špa/Hyundai) 3:14,2
6. Takamoto Kacuta/Daniel Barritt (Jap/VBr/Toyota) 7:01,3
7. Andreas Mikkelsen/Ola Floene (Nor/Škoda) 7:23,6
8. Gus Greensmith/Elliott Edmondson (VBr/Ford) 8:21,1
9. Adrien Fourmaux/Renaud Jamoul (Fra/Ford) 9:15,8
10. Eric Camilli/Francois-Xavier Buresi (Fra/Citroen) 10:41,0
...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.