Drugi športi

Ogier v drugi etapi prevzel vodstvo

Ciudad de Mexico, 19. 03. 2023 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Francoz Sebastien Ogier je s sovoznikom Vincentom Landaisom (Toyota) v drugi etapi prevzel vodstvo na reliju po Mehiki, tretji dirki svetovnega prvenstva. Po 19 hitrostnih preizkušnjah ima osemkratni svetovni prvak 35,8 sekunde prednosti pred Britancem Elfynom Evansom (Toyota), tretji je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai, +40,1).

Sebastien Ogier je doslej v Mehiki slavil šestkrat, in če mu uspe dobiti tudi letošnji reli, bo na prvem mestu prehitel rojaka Sebastiena Loeba, s katerim je ta čas izenačen. Doslej vodilni Finec Esapekka Lappi (Hyundai) je imel nesrečo in ga ni več med uvrščenimi. Po desetih kilometrih uvodne hitrostne preizkušnje dneva se je zadel v drog in je vozilo celo na kratko zagorelo. Estonec Ott Tänak (M-Sport Ford), vodilni v točkovanju SP, ki je vodil po prvih dveh hitrostnih preizkušnjah, je na 11. mestu (+14:45,5). Imel je težave z vozilom na visoki nadmorski višini ob koncu prve etape in je nazadoval na 18. mesto, v drugi etapi je pridobil sedem mest.

Branilec lanskega naslova, Finec Kalle Rovanperä (Toyota), je s petega napredoval na četrto mesto (+1:34,0), za Tänakom pa v točkovanju SP zaostaja le za tri točke.

Izidi, 2. etapa, 19 HP:
1. Sebastien Ogier/Vincent Landais (Fra/Toyota)    2:35:37,6

2. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota)               +35,8

3. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai)      40,1

4. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota)       1:34,0

5. Dani Sordo/Candido Carrera (Špa/Hyundai)           2:21,2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.