Drugi športi

Ogier najhitrejši za uvod relija Monza, Morbidelli 55.

Monza, 03. 12. 2020 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Francoz Sebastien Ogier (Toyota) je bil najhitrejši na edini četrtkovi hitrostni preizkušnji na reliju v Monzi, s katerim se zaključuje svetovno prvenstvo v reliju. Za pol sekunde je prehitel Belgijca Thierryja Neuvilla (Hyundai), lanski svetovni prvak Estonec Ott Tänak (Hyundai) je zaostal dve sekundi.

Na uvodnem "brzincu", dolgem 4,33 kilometra, je bil v zahtevnih vremenskih razmerah na tehnični progi hitrejši od tekmecev in tako na najboljši možni način začel lov na sedmi naslov svetovnega prvaka. Vodilni v skupnem seštevku, Valižan Elfyn Evans, je bil danes četrti. V razvrstitvi ima 31-letnik pred zadnjo preizkušnjo sezone, ki je skrajšana zaradi pandemije covida-19, 14 točk prednosti pred Ogierjem ter 24 pred Neuvillom. Teoretične možnosti za ubranitev naslova ima le še Tänak, ki pa zaostaja 28 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na voljo je le še 25 točk za zmago na reliju Monza ter pet dodatnih točk v zadnji hitrostni preizkušnji (power stage). V petek bo na sporedu šest "brzincev", v soboto sedem, v nedeljo pa še trije. Zadnja postaja sezone je sicer privabila tudi veliko udeležencev. Kot je sporočilo vodstvo tekmovanja, ni bilo toliko prijavljenih posadk na reliju za SP že 20 mesecev, od Korzike leta  2019.

Na seznamu je bilo 95 posadk, od tega 11 v elitni kategoriji WRC, nastopilo pa jih je 89. Med udeleženci relija je tudi nekaj povabljenih dirkačev z drugih tekmovanj. Finec Niclas Grönholm, sin dvakratnega svetovnega prvaka Marcusa Grönholma, ki sicer tekmuje v relikrosu, je bil danes 19. (+ 9,5), Franco Morbidelli, dirkač elitnega razreda motoGP in svetovni podprvak v elitnem motociklističnem razredu za letošnjo sezono, pa je bil 55. z zaostankom 37,6 sekunde.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.