Drugi športi

Sordu etapa, Evansu najboljše izhodišče za naslov, Neuville že odpadel

Monza, 04. 12. 2020 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Po dnevu relija za svetovno prvenstvo v Monzi v boju za naslov prvaka najbolje kaže Valižanu Elfynu Evansu (Toyota). Na dirki sicer vodi Španec Dani Sordo (Toyota), iz igre za naslov prvaka pa je že izpadel Belgijec Thierry Neuville (Hyundai).

Hyundaijev dirkač Thierry Neuville je bil pred začetkom zadnje dirke sezone tretji v SP in je še imel možnosti za skok prav na vrh. A zdaj jih nima več, saj je v četrti hitrostni preizkušnji zaradi okvare dirkalnika odstopil, tako da ne bo imel več možnosti v boju za točke, tudi če bo reli v soboto nadaljeval. "Zelo težko je bilo. Veliko vode na stezi, zato smo veliko drseli, pri tem pa še skušali biti kar najhitrejši. Vsaj napak nisem delal in sem še v igri," si je po napornem prvem dnevu oddahnil Elfyn Evans. Valižan je trenutno četrti s 17,1 sekunde zaostanka, mesto pred njim je sicer njegov moštveni sotekmovalec Francoz Sebastien Ogier, tudi še v boju za naslov, ki pa v seštevku zaostaja za Evansom. Dirkače je danes močno oviralo vreme. Na stezi v Monzi, kjer so dirkalniki za reli redki gostje, so prireditelji zahtevno traso otežili še z vožnjo po terenu ob njej, prav eden od teh prehodov pa je bil usoden za Neuvilla. Vse skupaj je sicer močno otežil še dež, saj je bil Monza skorajda popravljena. "Težko je bilo danes zdržati brez napak. Drselo je, oprijem pa se je nenehno spreminjal. Ampak jutri nas najbrž čaka nekaj podobnega," je pojasnil Sebastien Ogier. Trojico kandidatov za naslov, ki so še ostali v igri, po današnjem dnevu zaokrožuje Estonec Ott Tänak (Hyundai) na petem mestu. V ospredju je danes sicer Sordo ob koncu prehitel Finca Esapekko Lappija (Ford), a bo boj za zmago na reliju še oster, saj je razlika med njima le sekunda. V seštevku SP ima Evans 111 točk, drugi je Ogier s 97, tretji pa Neuville s 87. Tänak pa ima bolj teoretične možnosti, saj zaostaja 28 točk za vodilnim, na reliju pa je možno dobili največ 30 točk.

Dirka se bo v soboto nadaljevala s sedmimi hitrostnimi preizkušnjami, v nedeljo pa se bo sedmi in zadnji reli sezone končal še z zadnjimi tremi "brzinci".

Izidi, 2. etapa:
1. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Špa/Hyundai)           53:29,3
2. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Fin/Ford)                   + 1,0
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Toyota)           12,0
4. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota)                   17,1
5. Ott Tänak/Martin Järveoja (Est/Hyundai)                 17,7
6. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota)            24,8
7. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Nor/Škoda Fabia)     1:04,2
8. Ole Christian Veiby/Jonas Andersson (Nor/Šve/Hyundai) 1:14,3

...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.