Drugi športi

OKS: Kacinova izjava glede cepljenja olimpijcev 'žaljiva in netočna'

, 25. 03. 2021 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Olimpijski komite Slovenije (OKS) se je ostro odzval na izjave koordinatorja za logistični del množičnega cepljenja, Jelka Kacina, in jih označil za "žaljive in netočne". Kacin je namreč okrcal OKS zaradi domnevnih pritiskov na izvajalce cepljenja. Iz mariborskega zdravstvenega doma sporočajo, da niso cepili nobenega člana olimpijske reprezentance.

Kot so v izjavi za medije zapisali na OKS, je Kacin ob sredinem obisku cepilnega centra v Kranju izjavil, da se mu zdi "nedopustno, da so v Mariboru cepili člane olimpijske reprezentance, ki odhaja na Japonsko šele poleti. To je zloraba. Pričakujem, da se bo predsednik Olimpijskega komiteja opravičil zaradi vseh pritiskov, ki jih izvajajo na lokalni ravni".

Iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor so medtem sporočili, da niti v zdravstvenem domu niti v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor niso cepili nobenega člana olimpijske reprezentance. Tudi OKS je Kacinov komentar danes označil za zlonamernega in zavajajočega. "Športniki in športnice, ki so kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, niso bili cepljeni, kar pomeni, da ni šlo za nobeno zlorabo. To je edina resnica. To dokazuje tudi sinočnja odločitev vlade Republike Slovenije, ki je kandidate za olimpijsko reprezentanco Slovenije uvrstila na prednostno listo cepljenja," so zapisali pri krovni športni zvezi v državi.

Bogdan Gabrovec, predsednik OKS.
Bogdan Gabrovec, predsednik OKS. FOTO: POP TV

S tem so se navezali na sredino odločitev vlade, da višje na prioritetno lestvico skupin uvrsti kandidate za poletne olimpijske igre v Tokiu. Ti so zdaj uvrščeni v isto skupino kot zaposleni v vzgoji in izobraževanju, diplomati in drugi uslužbenci ministrstva za zunanje zadeve ter drugih ministrstev, ki potujejo zaradi predsedovanja EU, pa tudi tuji diplomatski predstavniki Slovenije in pripadniki Slovenske vojske, ki odhajajo na mirovne misije v tujino. Po prvotnem besedilu strategije s 1. marca so bili olimpijci uvrščeni v zadnjo prednostno skupino.

Že v torek je Strokovni svet za šport sicer pozval svetovalno skupino za cepljenje, naj nemudoma omogoči cepljenje olimpijcev in paraolimpijcev za poletne olimpijske igre v Tokiu. Teh športnikov bi bilo po njihovih podatkih manj kot 250. Predstavniki OKS so ob tem izpostavili, da je vprašanje cepljenja olimpijcev in paraolimpijcev v Evropi večinoma že rešeno.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Japa Jade
25. 03. 2021 20.45
2 komentarja do 20:45, kej več si jih sploh ne zasluži.
felix59 drugič
25. 03. 2021 20.36
+1
Kera bruka Kocin , raje odidi in ne delaj sramote Sloveniji , saj že zunaj vedo , da si nesposoben.
delbond
25. 03. 2021 14.43
-5
Kaco je car...ne pa tile starčki ki se pasejo po zvezi...živeli osvoboditelji naši izpod dreč e vladavine