Drugi športi

Olimpijska generalka: Savšek in Božič prvi in drugi na Japonskem

Tokio, 20. 10. 2019 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na mednarodnem tekmovanju v slalomu na divjih vodah za pokal NHK konec tedna na Japonskem je med kanuisti Benjamin Savšek na novi olimpijski progi v Tokiu zmagal, Luka Božič pa je zasedel drugo mesto. V finalu je veslala še Eva Terčelj in bila osma.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Miro Majcen
Benjamin Savšek je bil najboljši že po polfinalu, kjer je nastopil s sposojenim veslom, saj se mu je na ogrevanju pred startom na njegovem nesrečno snel ročaj. Na pomoč je priskočil Slovak Michal Martikan, ki je bil Savškov največji vzornik, ko je ta začenjal svojo športno pot. Tudi v drugem nastopu tekmeci niso našli pravega recepta in letošnji evropski prvak Savšek se je lahko veselil nove zmage. "Dobro se je izšlo. Bila je zahtevna proga, zato sem moral temu nastopu posvetiti veliko energije. Vesel sem, da mi je uspelo sestaviti dve lepi in tekoči vožnji. S tem sem se uvrstil tudi na tekmo, ki bo prihodnji vikend," je povedal po zmagi. Eva Terčelj je v kvalifikacijah postavila identičen čas kot Nemka Ricarda Funk ter si tako delila prvo mesto, v polfinalu je bila Ljubljančanka četrta, v odločilni vožnji tega konca tedna pa so ji pošle moči, tako da je z desetimi kazenskimi sekundami tekmo končala na osmem mestu. Zmagala je Britanka Mallory Franklin, druga je bila njena rojakinja Kimberley Woods, tretja pa Ricarda Funk.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Miro Majcen

Peter Kauzer je med kajakaši dosegel čas, ki bi zadostoval za uvrstitev v finale, a mu je drugi nastop dneva odnesla kazen 50 dodatnih sekund, kar ga je na koncu uvrstilo na 23. mesto. Niko Testen pa je bil 13., a tudi on ostal brez finala.

Prihodnji konec tedna bo v kajakaškem centru Kasai potekalo še uradno predolimpijsko tekmovanje, kjer pa bo lahko v posamezni kategoriji nastopil le po en predstavnik vsake sodelujoče države. Med kanuisti bo tako slovenske barve zastopal Benjamin Savšek, med kajakaši Niko Testen, med kajakašicami pa Eva Terčelj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.