Drugi športi

Olimpijska kolekcija s pridihom elegance

Ljubljana, 18. 05. 2024 14.14 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sobotno dopoldne je bilo odeto v olimpijske barve. V sklopu Festivala nakupov in zabave so pred trgovino Intersport v BTC City Ljubljana predstavili novo olimpijsko kolekcijo, v kateri bodo naši športniki in športnice na olimpijskih igrah v Parizu med 26. julijem in 11. avgustom 2024, zastopali slovenske barve.

Pariz ni le olimpijsko mesto, kamor se igre vračajo po stotih letih, temveč tudi prestižna prestolnica mode. Letošnja olimpijska kolekcija tako odraža slovenski olimpijski duh in pariško eleganco ter prefinjenost. Po modni pisti so se v novi kolekciji sprehodili štirje modeli in dva športnika, telovadka Lucija Hribar in plavalec Peter John Stevens. Na dogodku je bil prisoten tudi predsednik krovne športne organizacije Franjo Bobinac in oblikovalec kolekcije Sandi Murovec, s katerim OKS-ZŠZ sodeluje že vrsto let.

"Na Olimpijskem komiteju Slovenije se intenzivno pripravljamo na igre, ki se po dvanajstih letih vračajo na evropska tla. Prav zato so te igre posebne za nas. Obetamo si največjo olimpijsko reprezentanco v zgodovini samostojne Slovenije. In res je kot ste dejali – izgledali bodo 'šik' in elegantno. Prepričan sem, da bodo pravi zmagovalci, ne le na športnih tekmovanjih ampak tudi na modni pisti iger. Verjamem, da bodo marsikdaj prekosili tudi same gostitelje. Veselim se, da bom naše športnike in športnice spremljal od blizu, odet v te čudovite slovenske olimpijske barve," je v uradnem sporočilu za javnost dejal Franjo Bobinac.

Sandi Murovec, oblikovalec slovenske olimpijske kolekcije Pariz 2024, ki skrbi za nepozabno podobo slovenske reprezentance na igrah že od leta 2012, pa je o kolekciji, ki jo je ustvaril za pariške športne odre, dodal: "Vsaka nova kolekcija je zame res posebna in mi je v izziv, saj moram slediti določenim grafičnim in vsebinskim smernicam. Oblačila se morajo oblikovno nadgrajevati in ne izključevati. Tokrat sem želel, da se približamo prefinjenosti in eleganci Pariza, ki je prestolnica mode. V ta namen smo dodali nekaj več temno modre barve, ki deluje bolj resno, odločno in elegantno, zabrisali smo linije barv in dodali pokrivalo, baretko, za katero menim, da še dodatno izpostavi to prefinjenost oprave, ki smo jo želeli doseči pri oblačilih za otvoritveno slovesnost. Po besedah športnikov, ki so že imeli priložnost nositi kolekcijo, so navdušeni nad udobnostjo, funkcionalnostjo in eleganco. Zagotovo jo bodo nosili tudi po olimpijskih igrah v prostem času in med rekreacijo."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.