Drugi športi

Organizacijski odbor bo razpravljal o novem datumu OI v Tokiu, neuradno: 23. julij 2021

Tokio, 30. 03. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šest dni po odločitvi o prestavitvi olimpijskih iger v Tokiu na naslednje leto se bo v ponedeljek znova sestal organizacijski odbor, ki bo govoril o začetku priprav na OI leta 2021. Nov termin še ni potrjen, bodo pa tudi prestavljene OI najverjetneje v poletnem terminu, tako kot so bile letošnje odpovedane.

Bo organizacijski odbor že danes potrdil nov datum olimpijskih iger?
Bo organizacijski odbor že danes potrdil nov datum olimpijskih iger? FOTO: AP

Japonska nacionalna televizija NHK je poročala, da naj bi bile olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu poleti, pri tem pa se je sklicevala na vir v organizacijskem odboru iger, ki bi sicer morale biti med 24. julijem in 9. avgustom letos, a so jih zaradi pandemije koronavirusa prestavili. Ameriški časnik New York Times pa je že pred tem zapisal, da naj bi se OI prihodnje leto začele 23. julija. Zaključek bi bil tako 8. avgusta, paraolimpijske igre pa bi potekale med 24. avgustom in 5. septembrom prihodnje leto.

Mok si je sprva nameraval vzeti več časa za odločitev o usodi iger. Je pa predsednik Moka Thomas Bach popustil pod pritiskom nacionalnih olimpijskih komitejev, športnikov, mednarodnih in nacionalnih športnih zvez ter drugih ter privolil v prestavitev olimpijskih iger. Težko je verjeti, da bo za prestavljene igre v Tokiu izbran jesenski ali spomladanski termin. Najverjetneje bodo prestavljene igre prihodnje leto približno ob istem času kot igre, ki bi morale biti letos.

Novoustanovljena delovna skupina za vnovični začetek oziroma zagon olimpijskega projekta na Japonskem, z imenom 'Tokyo 2020 Restart Task Force', je začela delovati v četrtek in šteje 30 članov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.