Drugi športi

Organizatorji prepričani, da bo Federer nastopil v Melbournu

Melbourne, 24. 12. 2020 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na seznamu teniških igralcev, ki imajo že zagotovljen nastop na glavnem delu OP Avstralije v Melbournu, se je znašlo tudi ime veterana Rogerja Federerja. Švicar še ni potrdil, da bo tudi tokrat prišel v Melbourne, kjer se bo prvi veliki slam sezone sicer začel 8. februarja, s tritedensko "zamudo".

Federer (na fotografiji) med nastopom na US Opnu.
Federer (na fotografiji) med nastopom na US Opnu. FOTO: AP

Roger Federer se je na seznamu igralcev, ki so ga objavili organizatorji prihajajočega Australian Opna, pojavil kot peti nosilec, čeprav je nedavno v pogovoru za domači tednik Schweizer Illustrierte dejal, da mora še preizkusiti težavno koleno, zaradi katerega je izpustil večji del minule sezone.

"Roger Federer se bo prav tako vrnil po poškodbi in nastopil na tem velikem slamu," je v izjavi za javnost zatrdil direktor OP Avstralije Craig Tiley. Prvi nosilec bo seveda Srb Novak Đoković, ki brani naslov, medtem ko bo drugi nosilec, Španec Rafael Nadal, po zgodovinskem 13. naslovu na OP Francije lovil svoj skupno 20. veliki slam, s čimer bi na večni lestvici prehitel Federerja. V Avstraliji je slavil le enkrat v karieri, in sicer leta 2009.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po Đokoviću in Nadalu kot tretji igralec sveta na avstralski veliki slam prihaja Avstrijec Dominic Thiem, zmagovalec US Opna, sledi Rus Daniil Medvedev, zmagovalec zaključnega turnirja ATP v Londonu, po petem nosilcu Federerju pa so se zvrstili še Grk Stefanos Cicipas, Nemec Alexander Zverev, Rus Andrej Rubljov, Argentinec Diego Schwartzmann in Italijan Matteo Berrettini.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.