Drugi športi

Osaka po 15 mesecih znova na teniškem igrišču, a Pliškova je bila boljša

Brisbane, 03. 01. 2024 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka, ki si je turnir v Brisbanu izbrala za težko pričakovano vrnitev na teniška igrišča po 15 mesecih, je na turnirju WTA izpadla v drugem krogu. Osako je premagala 16. nosilka, Čehinja Karolina Pliškova, ki je bila boljša s 3:6, 7:6 (4) in 6:4.

Naomi Osaka je po porazu dejala, da je izjemno razočarana, a da je že to, da je bila na igrišču, bila zanjo osebna zmaga. Karolina Pliškova, ki je nazadnje turnir osvojila leta 2020, se je vrnila po izgubljenem prvem nizu in v drugem krogu premagala japonsko zvezdnico.

"Čeprav ta poraz zame pomeni zelo veliko razočaranje, vem, da bom sčasoma prišla tja, kjer si želim biti, če bom še naprej trenirala in če bom še naprej delala," je dejala Osaka. "Že stopiti na igrišče je bila zame osebna zmaga, saj sem pred nekaj tedni celo dvomila, če se bom lahko merila s tekmicami," je dodala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je ocenila, sta ta dva dvoboja, ki ju je odigrala, pokazala, da je na dobri poti. "Ti dve tekmi, ki sem ju imela, sta mi nekako dokazali, da mi gre dobro in da bo leto zame le še boljše."

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam ni nastopala vse od septembra 2022. Julija je rodila hčerko, nato pa se je odločila za vrnitev k profesionalnemu tenisu.

Turnir WTA (Brisbane), 2. krog, izid:
Karolina Pliškova - Naomi Osaka 3:6, 7:6 (4), 6:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Okoliletajo?a
03. 01. 2024 09.51
To, da 2 leti ne igraš, vmes rodiš, ne treniraš in nato računaš na odlično uvrstitev na prvem turnirju, ki se ga udeležiš - lej, to je optimizem! Da ga imam tudi sama, bi dala ne vem kaj!