Drugi športi

Osaka uspešna v Melbournu, Kyrgios (v svojem slogu) brez boja odšel s turnirja

Melbourne, 04. 01. 2022 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Japonska teniška igralka Naomi Osaka se je po več kot trimesečnem odmoru uspešno vrnila na teniška tekmovanja. Na turnirju v Melbournu v prvem krogu sicer ni blestela, a je v treh nizih le zlomila odpor Francozinje Alize Cornet (6:4, 3:6, 6:3).

"Nisem niti pričakovala, da bi lahko igrala bolje. Bila sem živčna, zato je logično, da sem delala napake. A važno je, da sem po odmoru prebila led in zmagala. Lepo je biti nazaj in igrati pred gledalci," je dejala štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je pred vrnitvijo zadnjič igrala na turnirju za grand slam v New Yorku, na katerem je izpadla v tretjem krogu. Za tem si je Naomi Osaka zaradi slabega psihičnega stanja vzela počitek.

Na lestvici WTA je lanska zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije nazadovala na 13. mesto.

Nick Kyrgios je v svojem slogu prestavil vrnitev na teniška igrišča.
Nick Kyrgios je v svojem slogu prestavil vrnitev na teniška igrišča. FOTO: AP

Kyrgios prestavil svojo vrnitev

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je prestavil svojo vrnitev na teniška igrišča po poškodbi kolena, zaradi katere ni igral od septembra lani. Čeprav bi se moral v prvem krogu turnirja v Melbournu pomeriti s Slovakom Alexom Molčanom, je dvoboj zaradi slabega počutja predal.

Kot so sporočili organizatorji, trenutno šele 93. igralcu sveta nagaja astma.

"Štiri dni se počutim utrujeno in slabo. V zadnjih dneh sem opravil več testov na covid-19, vsi so bili negativni. Moram se pozdraviti, da bom lahko naslednji teden igral v Sydneyju," je dejal Kyrgios.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
04. 01. 2022 13.56
+1
Kyrgi je za šou. Samo tako naprej. Tudi take rabmo v ten.cirkusu.