Drugi športi

Osaka zaradi poškodbe odpovedala nastop v Parizu

Pariz, 18. 09. 2020 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalka drugega teniškega turnirja za grand slam v koronski sezoni US Opna Naomi Osaka je zaradi poškodbe odpovedala nastop na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, ki se bo s kvalifikacijami začelo 21. septembra.

Japonska teniška igralka je še v soboto v finalu v New Yorku premagala belorusko povratnico na teniška igrišča Viktorijo Azarenko z 1:6, 6:3 6:3 za svoj drugi naslov na OP ZDA in tretji naslov na turnirjih za veliki slam. "Na OP Francije ne bom mogla igrati. Moja zadnja stegenska mišica je še vedno vneta, zato ne bom imela dovolj časa, da se pripravim na pariški pesek. Enostavno sta turnirja časovno preveč skupaj," je pojasnila 22-letnica.

Osaka, ki je tretja igralka sveta in je leta 2019 dobila turnir za veliki slam v Avstraliji, je na pariškem pesku prišla najdlje do tretjega kroga. V začetku tega meseca je prva igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty napovedala, da ne bo branila naslova na OP Francije, saj se je začasno umaknila iz karavane zaradi omejitev zaradi novega koronavirusa.

V četrtek so organizatorji odprtega prvenstva Francije zmanjšali število gledalcev, ki jim je dnevno dovoljeno obiskati Roland Garros in si ogledati turnir, na 5000 obiskovalcev, in sicer zaradi naraščajočih številk okuženih s koronavirusom v državi.

Pariški turnir je bil zaradi pandemije premaknjen s prvotnega majsko-junijskega datuma. Sprva je bil na sporedu od 24. maja do 7. junija. Glavni del prestavljenega turnirja bo od 27. septembra do 11. oktobra. Britanski organizatorji turnirja za grand slam pa so Wimbledon odpovedali.

Naomi Osaka je zmagala na OP ZDA.
Naomi Osaka je zmagala na OP ZDA. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
18. 09. 2020 16.27
Osaka ima se veliko casa pred sabo in talenta, da bo se osvajala grand slame, naj se pocajta v miru