Drugi športi

Solze Osake na prvi novinarski konferenci po treh mesecih

Cincinnati, 17. 08. 2021 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
9

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je bila v solzah na svoji prvi novinarski konferenci na turneji WTA, ko je predčasno končala grand slam v Parizu in zaradi duševnih težav takrat ni hotela odgovarjati na novinarska vprašanja. Na turnirju v Cincinnatiju je bila znova zelo čustvena in je bilo druženje z novinarji za kratek čas prekinjeno, a je na koncu pogumno predstavila svoje mnenje.

Turnir v Cincinnatiju je šele drugi za Naomi Osako, odkar si je vzela premor od tenisa zaradi duševnih težav. Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je letos javno povedala, da je že po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA leta 2018 trpela za depresijo. Sredi junija se je, kot je dejala, zaradi občutka depresije in tesnobe umaknila z Roland Garrosa. To je storila dan po tem, ko po zmagi v prvem krogu ni želela sodelovati na novinarski konferenci in je nato predčasno končala z nastopi na OP Francije.

"Čutila sem, da moram nekaj storiti zase. Počutila sem se, kot da sem se za nekaj tednov skrila v svojo hišo in mi je bilo malce nerodno iti ven. Največje odkritje zame je bil odhod na olimpijske igre, pa ko so drugi športniki prišli k meni in mi rekli, da so resnično veseli, da sem naredila to, kar sem," je pojasnila Osaka dogajanje po pariškemu turnirju.

Po Roland Garrosu je imela dolg premor, nazadnje je zaigrala na domačih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je na slovesnem odprtju tudi prižgala olimpijski ogenj, a je izpadla v 3. krogu turnirja med posameznicami, izločila jo je Čehinja Marketa Vondrouševa. Turnir v Cincinnatiju pomeni njeno vrnitev na serijo WTA turnirjev, nastop na novinarski konferenci pa je bil zanjo znova zelo čustven. Kot kaže, psihične težave še niso preteklost za 23-letno teniško igralko, zato so zanjo nastopi na novinarskih konferencah precej stresni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na vprašanje, kako bi lahko delovalo, da bi bilo dobro za njo, je z nasmeškom odgovorila: "Morda bi bilo dobro, če bi dobili dan za bolniško. Kaznovani smo, če ne pridemo na novinarsko konferenco, vendar se včasih počutimo žalostne in morda bi bilo primerno pravilo, da si lahko vzamemo bolniško in odgovorimo na vprašanja po elektronski pošti ali kaj podobnega. Ampak, to je moje videnje in ne vem, če je to prava rešitev."

Novinar Cincinnati Enquirerja Paul Daugherty je Osako vprašal, kakšen je njen pogled na to, da ima koristi od velikih medijev, a z njimi ne želi govoriti, je poročal BBC. Novinarska konferenca je bila na kratko prekinjena, ker se je Osaka znašla v solzah, a je vseeno odgovorila: "To vprašanje je zame zelo zanimiv pogled na dogajanje. Kar bom povedala, je tudi nekaj, česar ne morem reči za vse, ampak lahko govorim le zase. Povedala bi, da so trenutki, ko sem na novinarski konferenci, zame najtežji. Že ko sem bila mlajša, je bilo zame veliko medijskega zanimanja. Mislim, da je temu tako zaradi mojega ozadja, kot tudi zaradi tega, kako igram. Na prvem mestu pa sem teniška igralka. To je tudi razlog, da se veliko ljudi zanima zame."

"Tako lahko rečem, da sem v tem pogledu zelo drugačna od številnih ljudi, in ne morem ničesar storiti. Ko kaj objavim na Twitterju ali rečem, pa to sproži veliko medijskih člankov in podobnih odzivov. Tako da bom vedno rekla, da nisem povsem gotova vase, kako vse skupaj uravnotežiti," je še dodala 23-letnica, ki živi v ZDA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Osaka je sicer že pred začetkom turnirja dejala, da bo vse prihodke z nastopa v Cincinnatiju namenila žrtvam sobotnega potresa na Haitiju. "Ta teden bom zaigrala na turnirju WTA in vso denarno nagrado namenila pomoči Haitiju. Vem, da je kri naših prednikov močna, da bomo spet vstali," je med drugim zapisala Osaka.

Naomi Osaka je nastopila na OI v Tokiu.
Naomi Osaka je nastopila na OI v Tokiu. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
17. 08. 2021 18.47
+0
Joj, joj. Sama drama, sedaj pa že pretirava ( no, saj je že prej); naj gre raje igrat v kakšno holivudsko žajfnico; ne pa da se samo cmizdri in sama sebi smili; je pa to rezultat njenih poškodovanih možganov z totalno dekadentnimi ideologijami tipa BLM, LGBT in še bi se lahko našlo. Meni se nič ne smili, saj je tako ali tako vedla, kaj jo čaka. Morali bi jo razstrupiti tega pretiranega razmišljanja o popolnoma nenaravnih in zavržnih ideologijah.
olafur
17. 08. 2021 14.36
+0
OI so ji po hitrem izpadu dodatno porušile notranji mir. Če bo skromna ima dovol, da lahko mirno živi 100let, ampak to pa ne, denarce ma pa rada.
bogdajmir
17. 08. 2021 12.39
-1
ona je vsak igrala na OI, za razliko od tiste telovadke, ki je pustila na cedilu celotno reprezentanco - prav tako Novak Djokovič, ki je ubil sanje soigralke, ko je jokcal, ker ni dobil medalje zase (če jaz ne dobim, tudi moja soigralka ne bo!)
riglonas
17. 08. 2021 14.18
+3
če bi njegova soigralka dobila medaljo bi jo tudi on ... je pa res da ni prav kar je storil soigralki !!!
Dušan72
17. 08. 2021 11.56
+5
Ta "cmizdri" odkar je prišla na OI. Raje bi ostala doma.
Vap0
17. 08. 2021 12.01
+0
janez 2
17. 08. 2021 12.35
+3
i141
17. 08. 2021 14.31
+1