Drugi športi

Osmina finala Glorie Kotnik najboljši dosežek deskarske ekipe v Rusiji

Magnitogorsk, 07. 12. 2019 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švicarka Julie Zogg in Avstrijec Andreas Prommegger sta zmagovalca prvih tekem nove sezone v deskarskem svetovnem pokalu v alpskih disciplinah. V ruski Zeljonaji Poljani je na paralelnem slalomu v ženski konkurenci Gloria Kotnik poskrbela za edino slovensko uvrstitev v izločilne boje, na koncu je bila po izpadu v osmini finala 14.

Košir (na fotografiji) je sezono odprl z diskvalifikacijo.
Košir (na fotografiji) je sezono odprl z diskvalifikacijo. FOTO: Damjan Žibert

Ruski prireditelji so se v petek zaradi močnega vetra v zgornjem delu tekmovališča odločili za spremembo v programu. Za danes načrtovani paralelni veleslalom so prestavili na nedeljo, danes pa izvedli v paralelni slalom. Gloria Kotnik je kvalifikacije končala na 14. mestu. V osmini finala je nato za tekmico dobila tretjo iz kvalifikacij, Švicarka Ladina Jenny pa je bila boljša za 16 stotink. Ob odsotnosti Čehinje Ester Ledecke, prve dame deskanja, ki je v petek v svoji drugi športni panogi, alpskem smučanju, poskrbela za presenečenje in zmagala na smuku v Lake Louisu, je kvalifikacije dobila izkušena avstrijska veteranka Claudia Riegler.

V ženskem malem finalu je Jennyjeva premagala Avstrijko Danielo Ulbing za 16 stotink, v velikem finalu pa sta se pomerili Švicarka Julie Zogg in Nemka Selina Jörg. Slavila je Zoggova, ki je finale dobila prepričljivo s 75 stotinkami naskoka.

'Brez grenkega priokusa pač ne gre'
"Z današnjim izkupičkom sem le delno zadovoljna. Vesela sem preboja v izločilne boje, kar je osnovni cilj. Ampak brez grenkega priokusa pač ne gre. V osmini finala sem se namreč zaletela v startna vrata in si tako otežila delo na progi. Ni veliko manjkalo do preboja v četrtfinale, pa vendarle ... A nastopati pred tako številnim in glasnim občinstvom je res super, tako da se že veselim nove ruske tekme in nove priložnosti," je prvi nastop v smučarskem središču Bannoje blizu Magnitogorska ocenila Kotnikova.

Pri moških se nobenemu od trojice Slovencev ni uspelo uvrstiti med najboljših 16. Tim Mastnak je kvalifikacije končal na 19. mestu in bil prepočasen za sedem stotink. Rok Marguč je bil dve mesti za njim, Žan Košir je odstopil. Tako kot pri ženskah je bil tudi v moški konkurenci v kvalifikacijah najboljši deskar starejše generacije, 39-letni Južnotirolec Roland Fischnaller.

V malem finalu je Italijan Maurizio Bormolini za 15 stotink premagal Avstrijca Alexandra Payerja, v finalu pa je v še enem avstrijsko-italijanskem obračunu po slabšem startu na koncu zmagal Avstrijec Andreas Prommegger, ki je Italijana Aarona Marcha ugnal le za tri stotnike.

Izidi, paralelni slalom:

- ženske:
1. Julie Zogg (Švi)
2. Selina Jörg (Nem)
3. Ladina Jenny (Švi)
4. Daniela Ulbing (Avt)
5. Claudia Riegler (Avt)
6. Anastazija Kuročkina (Rus)
7. Ramona Theresia Hofmeister (Nem)
8. Michelle Dekker (Niz)
...
14. Gloria Kotnik (Slo)

- moški:
1. Andreas Prommegger (Avt)
2. Aaron March (Ita)
3. Maurizio Bormolini (Ita)
4. Alexander Payer (Avt)
5. Roland Fischnaller (Ita)
6. Stefan Baumeister (Nem)
7. Sebastian Kislinger (Avt)
8. Mirko Felicetti (Ita)
...
19. Tim Mastnak (Slo)
21. Rok Marguč (Slo)

- brez uvrstitve:
Žan Košir (Slo)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.