Drugi športi

Pajovič z Avstrijci presenetil Nemce in še naprej ostaja brez poraza

Köln, 20. 01. 2024 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
1

Francoska moška rokometna reprezentanca je na drugi tekmi glavnega dela evropskega prvenstva v Nemčiji premagala Islandijo z 39:32 in je s šestimi točkami na vrhu lestvice v skupini 1. Dve točki manj imata Avstrija in Madžarska, prva je znova presenetila in igrala neodločeno z Nemčijo 22:22, druga pa je ugnala Hrvaško z 29:26.

Slavje Avstrijcev po remiju z Nemci
Slavje Avstrijcev po remiju z Nemci FOTO: AP

Na sosedskem dvoboju v Kölnu so se Nemci šele v izdihljajih tekme izognili porazu proti Avstrijcem, ki jih izjemno uspešno vodi slovenski strokovnjak Aleš Pajović. Avstrijci so v 50. minuti povedli z 22:18, v zadnjih desetih minutah pa niso dosegli gola. Gostitelji letošnjega zaključnega turnirja so izenačili slabo minuto pred koncem prek Christopha Steinerta, v razburljivi končnici pa so Avstrijci naredili tehnično napako, Nemcem pa je zmanjkalo časa za zmagoviti gol.

Pri Nemcih je bil najbolj učinkovit Juri Knorr s šestimi, pri Avstrijcih pa Mikola Bylik s petimi goli. Izkazala sta se tudi oba vratarja, Avstrijec Constantin Möstl je zbral 17, njegov sloviti nemški kolega Andreas Wolff pa 14 obramb.

Aleš Pajovič
Aleš Pajovič FOTO: AP

Galskim petelinom gre zaenkrat kot po maslu. V skupinskem delu so resda nepričakovano remizirali s Švicarji, a nato po zmagi nad Nemci v glavni del tekmovanja prenesli dve točki, v Kölnu pa imajo stoodstotni izkupiček. Najprej so premagali Hrvate, na drugi tekmi drugega dela pa brez najmanjših težav še Islandce. Pri Francozih sta bila najbolj učinkovita Melvyn Richardson in Ludovic Fabregas, pri Islandcih Odinn Rikhardsson, Viggo Kristjansson in Ellidi Vidarsson. Vsi so dosegli po šest zadetkov.

Madžari so v Lanxess Areni na kolena položili Hrvate. Pri Madžarih je blestel vratar Laslo Bartucz, ki je zbral 16 obramb. V napadu je bil najbolj učinkovit Imre Bence s sedmimi, pri Hrvatih pa Tin Lučin in Filip Glavaš, oba sta dosegla po pet zadetkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Burtonnn
21. 01. 2024 08.39
+1
Zagotovo bodo dobili kakšen otok v hrvaškem morju zaradi remia z Nemci, Hrvaška je še vedno v poziciji da igra v finalu, teoretično!