Drugi športi

Pegana in Bertonclja v Parizu spremljala smola

Pariz, 11. 04. 2010 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aljažu Peganu se finale svetovnega pokala v Parizu na drogu ni izšel po načrtih. Potem ko je med nastopom pozabil vajo, je za konec seskok končal kar v preval in zasedel osmo mesto. Že pred Peganom je finalni nastop na konju z ročaji opravil Sašo Bertoncelj, po padcu s konja pa je zasedel šesto mesto.

Aljaž Pegan
Aljaž Pegan FOTO: Reuters

"Joj, saj ne vem, ali si sploh upam povedati, kaj se je zgodilo," je uvodoma takoj po finalnem nastopu na drogu na pol v smehu v pogovoru za dejal najizkušenejši slovenski telovadec Aljaž Pegan. "Med nastopom sem enostavno pozabil vajo. Zvinka in tkačeva nisem povezal, po tkačevu z obratom pa enostavno nisem vedel, kako naprej. Do konca sem le še kolovratil. Še prejšnji teden sem se smejal nekemu mlademu telovadcu, ki je pozabil vajo na parterju, in 'evo': kazen je sledila takoj," je v smehu razlagal Ljubljančan, ko je skušal opisati svojo današnjo kalvarijo na drogu. "No, potem sem se le spomnil, da moram narediti še stadlerja in nekako sem se prebil do konca vaje. A bil sem povsem izmučen, saj sem vmes naredil štiri veletoče v prazno, tako da sem šel v seskok le še iz obupa in nato po trojni skrčeni salti naredil preval," je pojasnil telovadec Trnovega in razkril, da je celo hotel kar vmes med sestavo skočiti dol z orodja: "Prav razmišljal sem, kaj moram storiti, pa nisem vedel, kako naprej. Grozno je bilo. A bolje, da se je to pripetilo zdaj, če se je že moralo, kot pa na evropskem prvenstvu." "Očitno že imam demenco, saj ni druge razlage," je sklenil 35-letni gimnastični veteran, mlajši reprezentančni kolegi pa so ga veselo zbadali: "Raje vzemi kak bilobil!"

Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj FOTO:

Že v dopoldanskih urah je finalni nastop opravil tudi Sašo Bertoncelj, ki ni ponovil uspeha s svoje uvodne tekme svetovnega pokala sezone v Cottbusu, kjer je na konju z ročaji zmagal. Potem ko si je finale pritelovadil s tretjo oceno kvalifikacij, je današnji nastop opravil s padcem in med osmerico finalistov končal brez odličja na šestem mestu. A padcu navkljub si po nastopu ni preveč belil glave. "Danes enostavno ni bil moj dan. Tudi to se zgodi. Že od vsega začetka vaje mi ni in ni steklo, vlekel sem se po orodju, težave sem imel že pri sohnih, na koncu pa sem pri rusu padel z orodja, saj sem prvino začel povsem brez hitrosti. Do konca sem nato naredil kar dobro vajo, a zaradi padca ter posledično ocene 14 točk višje danes nisem mogel," je po nastopu povedal telovadec Narodnega doma. "Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako grešil, a bolje, da sem danes naredil napako, kot pa da bi jo na bližnjem evropskem prvenstvu," je podobno kot Pegan menil 25-letni Škofjeločan. "Želel sem si narediti lepo vajo, a kdaj enostavno pride tako, da ti ne steče. Že od začetka sestave sem imel težave. Včasih se ti tudi to zgodi - pride do napake brez posebnega razloga, da te malo opomni, da ni vse tako lahko, kot se zdi," je še pojasnil Bertoncelj in samozavestno napovedal: "Nič hudega. Že čez dva tedna bom imel novo priložnost, da se izkažem. V Birminghamu bomo pokazali, kaj znamo. Za seboj imam dovolj ponovitev vaje, pripravljenost je res dobra in z veseljem lahko pričakujem evropsko prvenstvo." Tako se "generalka" pred bližnjim prvenstvom stare celine za slovenski tabor ni izšla po načrtih, a kot vsi poudarjajo: "Bolje, da je do napak prišlo zdaj, in ne na evropskem prvenstvu!"
 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

comandos
12. 04. 2010 01.40
vsi smo pod kožo enaki
am_staff
11. 04. 2010 20.16
Jutri je spet nov dan.