Drugi športi

Petrucci naknadno do prve etapne zmage na reliju Dakar

Rijad, 06. 01. 2022 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Avstralski motociklist Toby Price je bil najhitrejši na skrajšani peti etapi relija Dakar, ki poteka v Savdski Arabiji, a je bil kasneje kaznovan, tako da je etapna zmaga uradno pripadla nekdanjemu asu motoGP Danilu Petrucciju. Po 346 kilometrih – prvotno je bilo predvidenih 465 – je v Rijadu med avtomobilisti zmagal Južnoafričan Henk Lategan.

Med motociklisti je Danilo Petrucci sicer v etapi osvojil drugo mesto s 4:14 minute zaostanka, tretji je bil Bocvanec Ross Branch, ki je zaostal dve sekundi več. A po prihodu v cilj je dobil šest minut kazni zaradi prekoračitve hitrosti, tako da je etapna zmaga pripadla Italijanu. Ta je tako postal prvi dirkač razreda motoGP z etapnim uspehom na Dakarju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski dirkač Simon Marčič je danes zasedel 52. mesto z uro in 12 minutami zaostanka, v skupnem seštevku pa je na 59. mestu.

Danilo Petrucci je prišel do odmevne zmage.
Danilo Petrucci je prišel do odmevne zmage. FOTO: Twitter

V skupni razvrstitvi je v vodstvu tokrat 13. uvrščeni, Britanec Sam Sunderland, ki ima 2:29 minute prednosti pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem in 5:59 minute pred Francozom Adrienom Van Beverenom.

Med avtomobilisti je Lategan za 1:58 minute ugnal Francoza Sebastiena Loeba, tretji je bil Argentinec Lucio Alvarez, ki je zaostal 2:10 minute. Skupno vodilni, Katarec Naser Al Atijah, je bil tokrat osmi s 4:53 minute zaostanka. Še vedno pa ima v skupni razvrstitvi zajetnih 35:10 minute prednosti pred Loebom in 51:15 pred Alvarezom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Letošnjo preizkušnjo je sicer zaznamovala eksplozija s konca decembra, v kateri se je resno poškodoval francoski dirkač Philippe Boutron. Njegov sin je danes povedal, da se je oče zbudil iz kome. Francoske oblasti incident preiskujejo kot domnevni teroristični napad.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.