Drugi športi

'Pijana' navijačica iz wimbledonskega finala toži Kyrgiosa zaradi žaljenja

London, 23. 08. 2022 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nick Kyrgios bo moral zaradi ene od svojih številnih žalitev, ki so spremljevalke njegove kariere, na sodišče. Toži ga navijačica, ki jo je 27-letni avstralski tenisač razžalil v letošnjem finalu Wimbledona, ko je izgubil s Srbom Novakom Đokovićem, in za katero je Avstralec dejal, da je spila 700 pijač.

Anna Palus ga toži zaradi obrekovanja in povsem neosnovanih obtožb, so danes sporočili njeni odvetniki.

Nick Kyrgios je bil zvezda finala Wimbledona, na njegovo žalost tudi tokrat znova v negativnem smislu.
Nick Kyrgios je bil zvezda finala Wimbledona, na njegovo žalost tudi tokrat znova v negativnem smislu. FOTO: AP

Tožnica trdi, da obtožbe Nicka Kyrgiosa niso pripeljale le do tega, da je morala začasno zapustiti stadion v Wimbledonu, ampak so igralčeve obtožbe videli tudi milijoni ljudi po vsem svetu, kar je močno škodilo njej in njeni družini. Zdaj na sodišču zahteva odškodnino, za katero je vnaprej napovedala, da jo bo darovala v dobrodelne namene.

Kyrgios je na drugi strani trdil, da ga je gledalka med finalom motila in dejal je, da je vinjena. "Kar nekaj noči sem preživel zunaj in vedel sem, da ima preveč. To sem povedal tudi sodniku. Rekel sem, da veliko govori in da je pijana. Kaj bi storil?" Očitno je šel s tem korak predaleč.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
23. 08. 2022 20.00
Ni kaj, za denar vse in kakršen koli vzrok, samo da pade odškodnina.
bohinj je zakon
23. 08. 2022 19.31
+2
Nik - ljubčka ji pošlji. Pa bo mir.
JOSEPH HAYDN
23. 08. 2022 19.28
+4
Važno, da se ima čas vlačit po sodiščih in plačevat odvetnike zaradi kvazi obrekovanja, čeprav je jasno, da ob spitih 700 pijačah nje ne bi bilo več. Samo iskanje pozornosti in denarja klasika
tianot
23. 08. 2022 19.09
+1
Nick legenda👍