Drugi športi

Celjski pivovarji realni: Liga prvakov je privilegij

Celje, 06. 12. 2023 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F., M.J.
Komentarji
4

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pripotovali v Barcelono na zadnjo tekmo skupinskega dela Lige prvakov v letošnjem koledarskem letu, 10. preizkušnja na mednarodni sceni pa je za vsakogar od igralcev nekaj posebnega. Ne igraš vsak dan proti rekorderju po številu naslovov zmagovalca Lige prvakov. Celjske pivovarje lahko spremljate v prenosu na Kanalu A in VOYO v četrtek ob 20.40.

Igranje Lige prvakov je velik privilegij. Tega se zavedajo prav vsi, ne glede na športno disciplino, ki se jim ponudi ta možnost. V rokometu je predpogoj osvojitev naslova državnega prvaka, a že dolgo to ni več edini parameter, ki mu je treba zadostiti, da bi bil lahko del elitne druščine, da bi bil med t. i. prejemniki posebnega povabila vodstva tekmovanja. Potrebni so navijači, ustvarjanje spektakla, marketinške aktivnosti in še in še. 

22-letni Tim Cokan je eden tistih, ki so šli skozi celoten razvojni proces celjskega kluba.
22-letni Tim Cokan je eden tistih, ki so šli skozi celoten razvojni proces celjskega kluba. FOTO: Luka Kotnik

Mlada zasedba Celja Pivovarne Laško se privilegija, ki jim je na voljo z igranjem med najelitnejšo evropsko druščino, še kako dobro zaveda. Kot tudi igranja proti velikanom, kot so danski GOG Gudme, madžarski Telekom Veszprem in slovita Barcelona, tudi naslednji tekmec slovenskih prvakov. 

Celjska zasedba, katere povprečna starost je zgolj nekaj več kot 22 let, se tekmecev ne boji. Sploh ker na teren vselej stopijo z miselnostjo, da je treba pustiti srce na igrišču. In to tudi počnejo, zato so ob porazih na evropski ravni vselej nagrajeni s stoječimi ovacijami gledalcev. In prav podpora, ki jo uživajo na lokalni ravni, zanje šteje največ. Zasedba z vsega tremi tujimi rokometaši (najstarejši med njimi je 23-letni hrvaški reprezentant Ante Ivanković) je odločena drago prodati svojo kožo na gostovanju v Blaugrani (prenos v četrtek od 20.40 na Kanalu A in VOYO).

Janc in Makuc pokazala pot

Gostovanje v katalonski prestolnici bo obenem trenutek za snidenje s slovenskima reprezentantoma, organizatorjem Domnom Makucem, ki je pred kratkim odvrgel bergle po operaciji kolena, in desnim krilom Blažem Jancem. Oba velika rokometna talenta sta ravno v celjskem klubu doživela rokometno preobrazbo, potrebno za naslednji korak na športni poti. Janc je, ko je dozorel na evropski sceni, Celje zamenjal s Kielcami, od koder se je preselil v Barcelono, Makuc pa je sploh prvi slovenski rokometaš, ki se je iz knežjega mesta preselil naravnost k Barci. Oba sta dokaz, da v vrstah najtrofejnejšega slovenskega kluba vedo, kaj delajo, nudijo priložnost za uveljavitev na največji športni sceni, četudi gospodarstvo v Sloveniji rokometu le še simbolično sledi. In posledično se to najbolj pozna na rezultatih, kjer Slovenija vse bolj izgublja priključek z najboljšimi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Monster_Cat
06. 12. 2023 15.47
+1
S taksnim razmisljanjem....zadnji naj ugasne luč!
Fakeprofil
06. 12. 2023 14.49
+2
Včasih so nas morali proti Barceloni bremzati sodniki , da jih nismo razbili, danes smo topovska hrana vsem ekipam LP. Na koncu so še ponosni na to.
SAKOSAKO
06. 12. 2023 13.52
+1
Včasih, ko je bil denar so bili v svetovnem vrhu, sedaj se pa samo prodaja...
hojladri123
06. 12. 2023 13.23
+4
Počasi a vztrajno jih doleteva enaka usoda kot je doletela košarkarje Olimpije... Nekoč super predstave v Evropi danes pa komaj komaj kaj.