Drugi športi

Plavalci na SP vnovič brez popoldanskega nastopa

Peking, 13. 12. 2018 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski plavalci tudi tretji dan 14. svetovnega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Hangzhouju ostajajo brez popoldanskega nastopa. Neža Klančar in Peter John Stevens sta na 100 m mešano zasedla 24. oziroma 28. mesto.

Neža Klančar, 18-letna plavalka ljubljanske Olimpije, je z 1:01,87 dosegla drugi izid v karieri in najboljši jutranji čas, za polfinale pa bi morala plavati še pol sekunde hitreje, kolikor znaša njen osebni rekord. "Glede na to, da je to drugi izid kariere, sam lahko zadovoljna. Seveda sem si želela malo več, a glede na včerajšnji izid je to super. Dala sem vse od sebe in s tem sem lahko zadovoljna," je po tekmi dejala mlada Ljubljančanka, ki je na Kitajsko pripotovala predvsem s ciljem, da do olimpijskih iger v Tokiu 2020 nabira dragocene izkušnje. Triindvajsetletni Triglavan Peter John Stevens je za osebnim rekordom zaostal skoraj sekundo in pol ter po nastopu na 100 m prsno ponovil 28. mesto. "Pokazal sem vse, kar mi trenutno dopušča forma. Zame je vedno ponos, da lahko tekmujem za Slovenijo. Tudi, če imam težave z dokumenti, vizami in poškodbo. Za osebnim rekordom sem kar precej zaostal in čaka me trening za naslednjič." Stevens je na bazen, ta je postavljen v tukajšnjem teniškem centru, pripotoval kar s prtljago, saj je neposredno po nastopu odpotoval nazaj v ZDA, kjer mora v prihodnji dneh nujno urediti vizum, da lahko ostane tam tudi po izteku študentskega statusa, čakajo pa ga še novi treningi.

Peter John Stevens
Peter John Stevens FOTO: Damjan Žibert

"Če bo vse po načrtih, bom že januarja v Knoxvillu napadal olimpijsko normo. Najprej moram odpraviti poškodbi mišice odtegovalke in prsta. Okrog božiča me nato čaka kar intenziven trening, natančno pa bova načrte naredila skupaj s trenerjem," je povedal. A Amerika za Stevensa ne bo edina pripravljalna baza na poti do iger v Deželi vzhajajočega sonca. "Že večkrat sem povedal, da želim sodelovati z Mattom Kredichem in Luko Berdajsom. V ZDA imam primerno konkurenco na treningih in na vsakem treningu tudi tekmujem. Doma ni vrstnikov, s katerimi bi lahko resno treniral, a z Luko Berdajsom bi rad delal na vzdržljivosti, kar se je pri meni za zelo dobro pokazalo že v preteklosti. Predvsem si želim tudi skupne priprave s slovensko reprezentanco," je pred vrnitvijo čez lužo še povedal Stevens, ki je zaradi zapleta z dokumenti žal ostal brez sobotnega nastopa na 50 m prsno, kjer bi moral braniti srebro iz Windsorja 2016.

Slovenski nastopi v Hangzhouju se počasi bližajo koncu. V petek se bo na 400 m prosto še zadnjič predstavila Mariborčanka Katja Fain, v soboto pa Klančarjevo čaka še tekma na 50 m prosto.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.