Drugi športi

Po Đuriću je tekmovanjem v slovo pomahal tudi Fabčič

Ljubljana, 22. 05. 2020 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po paralimpijskem plavalcu Darku Đuriću se je za tekmovalno slovo odločil tudi paralimpijski kajakaš Dejan Fabčič. Primorec se je letos še nameraval potegovati za paralimpijske igre v Tokiu, a ko so jih prestavili, je po temeljitem premisleku sprejel odločitev, da veslo postavi v kot.

Fabčič (na fotografiji) je na OI 2016 v Riu de Janeiru zasedel šesto mesto.
Fabčič (na fotografiji) je na OI 2016 v Riu de Janeiru zasedel šesto mesto. FOTO: Kanal A

Dejan Fabčič je sicer specialist interne medicine, ki deluje v ambulanti za sladkorno bolezen in bolezni ščitnice v Novi Gorici.

"Vsaka zgodba se enkrat konča in za tole mojo kajakaško je zdaj pravi čas. V teh dneh bi se moral boriti za vozovnico za paralimpijske igre v Tokiu, pa nam je kvalifikacije ta virus odpihnil v negotovost enkrat v naslednje leto," je v sporočilu zapisal Fabčič.

Njegov največji uspeh je bronasta kolajna z evropskega prvenstva v parakajakaštvu v Moskvi leta 2016, bil pa je tudi drugi na tekmi svetovnega pokala, peti na svetovnem prvenstvu in šesti na paralimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

"To so mejniki, ki se jih bom rad spominjal. Bila so naporna, vendar zelo lepa leta, polna lepih dogodkov in pripetljajev, ki zdaj postajajo spomini. Hvala vsem, ki ste mi pomagali in navijali zame. Veliko vas je in se bojim, da bi koga pozabil, če bi našteval. Šport je moje življenje in bo zagotovo še naprej redni del mojega vsakdana. Izzivov in idej imam še veliko," je še dodal Fabčič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.