Drugi športi

Po dveh zmagah na vrsti še težji izpit: Je čas za nov veliki skalp?

Celje, 10. 02. 2021 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., M.F.
Komentarji
3

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v minulih dneh z odličnima predstavama v elitni ligi prvakov proti francoskemu Nantesu in Zagrebu spomnili na stare dobre šampionske čase, je nova zahtevna evropska preizkušnja. Časa za kakovostno regeneracijo in pripravo na zvezdniški Veszprem ni, a kot poudarjajo v celjskem taboru, jih tudi tokrat zanima zgolj zmaga.

Več videovsebin
  • Kapetan RK Celje Pivovarna Laško David Razgor po drugi zaporedni zmagi v Ligi prvakov
    01:31
    Kapetan RK Celje Pivovarna Laško David Razgor po drugi zaporedni zmagi v Ligi prvakov
  • Strateg celjskih rokometašev Tomaž Ocvirk po zmagi nad večnim rivalom
    02:18
    Strateg celjskih rokometašev Tomaž Ocvirk po zmagi nad večnim rivalom
  • Tilen Kodrin po tesni zmagi proti Zagrebu
    01:43
    Tilen Kodrin po tesni zmagi proti Zagrebu
Z RK Celje je danes triletno pogodbo podpisal občasni slovenski reprezentant Aleks Vlah. V Celje se je preselil iz Zagreba.

Reprezentančni premor je očitno zelo dobro del celjskim rokometašem, ki so se na evropsko prizorišče vrnili kot prerojeni ter se z dvema pomembnima zmagama znova vrnili v igro za uvrstitev v izločilne boje v elitni ligi prvakov.

Strateg evropskega prvaka iz leta 2004 Tomaž Ocvirk poudarja, da so njegovi varovanci naposled le dojeli, da veljajo precej več, kot kažejo dozdajšnji rezultati v najelitnejšem rokometnem klubskem tekmovanju na svetu. Dve zmagi proti večnemu rivalu Zagrebu ter malce nepričakovan uspeh v Franciji kapetanu Davidu Razgorju in druščini odpira možnosti do želenega preboja v osmino finala. Pot do tja bo sicer trnova in nepredvidljiva, saj je Nantes, ki se prav tako nahaja pri dnu lestvice, v dozdajšnjem delu sezone lige prvakov odigral dve tekmi manj od Celjanov. "V tem trenutku je najbolj pomembno, da se nahajamo v pozitivnem ritmu. Zadnji evropski zmagi sta nam dvignili samozavest, do konca rednega dela pa nas čaka še kar nekaj zelo zahtevnih preizkušenj. Naš način dela je jasen: gremo tekmo po tekmo, na koncu pa bomo potegnili črto in videli, kje smo. Naslednji pomemben obračun nas čaka že v četrtek, ko gostimo zelo kakovostno zasedbo Veszprema," je našemu novinarskemu kolegu Maticu Flajšmanu zaupal Ocvirk, ki se zaveda, da sloviti madžarski predstavnik v knežje mesto prihaja po nizu nekoliko slabših rezultatov.

Celjski rokometaši so se po zadnjih dveh zmagah nad Nantesom in Zagrebom znova vključili v boj za mesta, ki vodijo v osmino finala lige prvakov.
Celjski rokometaši so se po zadnjih dveh zmagah nad Nantesom in Zagrebom znova vključili v boj za mesta, ki vodijo v osmino finala lige prvakov. FOTO: Damjan Žibert

Pred Celjani sicer visoka, a ne nepremostljiva ovira
"O Veszpremu lahko govorim le z izbranimi besedami. Gre za moštvo, ki ima v svojih vrstah številne vrhunske rokometaše. Po reprezentančnem premoru so doživeli dva poraza proti Barceloni ter na zadnjem srečanju v domačem prvenstvu uspeli osvojiti le točko. Posledično bodo v Celje pripotovali z imperativom zmage, kar bo nam še toliko bolj otežilo pot do osvojitve želenih dveh točk. Toda po dveh zmagah smo samozavestni in odločni, da tudi po tekmi z Veszpremom nadaljujemo zmagoviti niz," dodaja strateg celjskih rokometašev.

Pri Madžarih uspešno nastopata tudi slovenska reprezentanta Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč. "Zelo pomembno bo, kako bomo mi vstopili v igro. Če bomo ponovili pristop iz Nantesa, potem jo lahko zagodemo tudi favoriziranemu Veszpremu. Zavedamo se, da bomo imeli opravka z odličnim nasprotnikom, ki pa mora vlogo favorita potrditi tudi na igrišču," pred četrtkovim obračunom v Zlatorogu razmišlja celjski kapetan David Razgor.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sre?ko Gungl
10. 02. 2021 19.46
cele cele šampijon
stajerci
10. 02. 2021 17.59
+1
Dinho8O
10. 02. 2021 16.47
+0
Gremo Celjani, vi ste edino slovensko upanje v kateremkoli sportu z zogo na klubskem nivoju.