Drugi športi

Po izpadu Krima iz Evrope: Odgovornost je na trenerju, zato bom naredil kakovostno analizo

Ljubljana, 29. 03. 2023 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
6

Zadnje evropsko dejanje v tej sezoni, ko so rokometašice Krima Mercatorja odločilne trenutke tekme kot tudi obračuna proti Rapidu za četrtfinale Lige prvakinj končale z novo tehnično napako v napadu, ki je prinesla boleč izpad, še najbolje prikazuje sezono številnih oscilacij. Ljubljančanke so pokazale paleto različnih obrazov, od vrhunskih predstav pa do začetniških iger. Premalo za kaj več od prve stopnje izločilnih bojev, v taboru Krimovk pa so tiho ciljali na zaključni turnir četverice.

Dragan Adžić, Daria Dmitrova (levo) in Aleksandra Rosiak
Dragan Adžić, Daria Dmitrova (levo) in Aleksandra Rosiak FOTO: Damjan Žibert

Strateg Krimovk Dragan Adžić je v odločilni akciji tekme, ki bi ob doseženem golu pomenila tudi uvrstitev v četrtfinale, zahteval svojo zadnjo minuto odmora, a je prišlo do nesporazuma in tehnične napake, ljubljanska ekipa jih je na današnji tekmi naredila 14, ki sta botrovala slovesu od najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Čeprav tega iz ust vodilnih v ljubljanskem klubu še ni bilo slišati, pa je izpad pred četrtfinalnimi boji Lige prvakinj za dvakratne evropske klubske prvakinje bržkone neuspeh. 

Krimovke na izjemno pomembni tekmi v Bukarešti niso mogle računati na poškodovano brazilsko vratarko Barbaro Arenhart, ki je pred sedmimi dnevi zbrala 18 obramb, nastalo vrzel med vratnicami pa je zasedla Srbkinja Jovana Risović.

Lani se je serijskim slovenskim klubskim prvakinjam uspelo uvrstiti med najboljših osem na stari celini, letos so želeli še korak dlje. "Vsekakor smo v Bukarešto prišle po napredovanje, a naredile smo preveč napak, kar so tekmice izkoristile. V takšnem vzdušju to ni bilo težko. Manjkalo je potrpežljivosti, osredotočenosti in naše igre, ki smo jo pokazale v Stožicah. To je eden težjih porazov v moji karieri," priznava Alja Varagić. Tudi iz ust njenih soigralk je moč slišati veliko razočaranje po predčasnem koncu evropske epizode. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že pred povratnim srečanjem smo poudarjali, da razlika ni nikoli dovolj velika. Tega smo se zavedali, zdaj pa ne moremo skriti razočaranja in jeze. Težko rečem, da smo imele napredovanje v svojih rokah, a imele smo prednost. Naredile smo preveč napak, stvari s prve tekme bi morale izboljšati, pa jih nismo," je opazila Tjaša Stanko. Da ekipa v ključni tekmi ni bila na želeni ravni je tudi in predvsem odgovornost stroke. Ljubljančanke so se zgledno borile, želele na vsak način proti napredovanju, a nivo igranja na tako pomembni in zahtevni tekmi je bil prenizek.

Krimovke so naredile korak nazaj glede na lansko evropsko sezono.
Krimovke so naredile korak nazaj glede na lansko evropsko sezono. FOTO: Aljoša Kravanja

14 neizsiljenih napak pove vse. "Izgovorov ne bomo iskali v zdravstvenih težavah ekipe. Odgovornost je na trenerju, zato bom naredil kakovostno analizo. Nismo igrali na želeni ravni, nismo dali svojega maksimuma. Kljub vsemu lahko rečem, da smo napredovali. Aleksandra Rosiak se je v svoji prvi sezoni v EHF Ligi prvakinj na tako pomembni tekmi dobro zašla. Vse izkušnje, ki smo jih pridobili, nam bodo koristile v nadaljevanju sezone, predvsem pa v naslednji," je prepričan Adžić. 

Poleg Rapida so se po dodatnih tekmah med osem v laskavo ligo prvakinj uvrstili še Ferencvaros, Esbjerg in Odense. Četrtfinalni pari so Rapid Bukarešta - Vipers Kristiansand, Ferencvaros - Metz, Esbjerg - Bukarešta in Odense - Györ. Prve tekme bodo 29. in 30. aprila, povratne pa 6. in 7. maja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
29. 03. 2023 09.57
+2
Kako brez presežkov? Sej so v domači ligi vse nabili za +20 a ni to dovolj?
Anion6anion
29. 03. 2023 09.26
+1
Normalno da bi trener odstopil po blamazi. In bo pa analizo naredil???
wsharky
29. 03. 2023 09.18
+5
ker Zoki je lepo rekel, lahko prodajaš v Mercatorju, ampak 10% boš prej daroval krim mercatorju, kot župan in kot takrat še vedno gazda kluba pa je rekel, ja lahko gradiš ampak 10% krim merkatorju
inside1
29. 03. 2023 09.17
+1
ja veliko govorjenja, pa malo pokazanega na igrišču. Okrepiti morajo zunanje igralke, da bo katera šuterka od zunaj. Lazičeva pač to ni. Zakaj toliko napak, pa ob tolikem treningu..... Verjetno ni bila prava priprava trenerja. S tem svojim kriljenjem med tekmo lahko da tudi zmedo dela v obrambi.
wsharky
29. 03. 2023 09.13
+1
če bi bil Zoki še vedno gazda alfa in omega tega kluba bi zagotovo bile v samem vrhu v evropi
Llaaalllaaa
29. 03. 2023 08.57