Drugi športi

Po lažjem treningu s Korejci na vrsti prvi pravi izziv za slovenske rokometaše

Aleksandrija, 15. 01. 2021 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovensko moško člansko rokometno izbrano vrsto je uvodna tekma na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Prvi tekmec se na turnirju v niti v enem trenutku ni izkazal za doraslega zasedbi Ljubomirja Vranješa, ki je obračun z univerzitetnim moštvom Južne Koreje izkoristila za lažji trening pred precej pomembnejšim sobotnim dvobojem z Rusijo.

Največja pridobitev tekme z Južnokorejci je, da je selektor Ljubomir Vranješ precej enakomerno porazdelil minutažo med svoje izbrance, ki so nasprotnika že v prvem polčasu povsem nadigrali (25:16), v nadaljevanju pa samo še postavili piko na i prepričljivi zmagi z 51:29.

"Glede na vidno razliko v kakovosti med reprezentancama je bilo najpomembnejše prav to, da priložnost za igro ponudim vsem igralcem. Zadovoljen sem s pristopom in osredotočenostjo na izvedbo dogovorjenih nalog vso tekmo. Dobro smo se gibali tako v obrambi kot tudi v napadu, kar je posledično privedlo do velikega števila protinapadov in polprotinapadov, prek katerih smo dosegli veliko tako imenovanih lahkih zadetkov," je v nekaj besedah povzel dogajanje na tekmi proti Južni Koreji slovenski selektor Vranješ, ki bo tako razpoložene posameznike še bolj potreboval na sobotnem obračunu z Rusijo.

Slovenski rokometaši (na sliki Borut Mačkovšek pri oddajanju žoge in Blaž Blagotinšek) so z odliko opravili z uvodnim  preizkusom na svetovnem prvenstvu v Egiptu. V 2. krogu pa jih čaka precej zahtevnejši tekmec, reprezentanca Rusije.
Slovenski rokometaši (na sliki Borut Mačkovšek pri oddajanju žoge in Blaž Blagotinšek) so z odliko opravili z uvodnim preizkusom na svetovnem prvenstvu v Egiptu. V 2. krogu pa jih čaka precej zahtevnejši tekmec, reprezentanca Rusije. FOTO: Aljoša Kravanja

Z Rusi druga zgodba
"Če smo pred dnevi proti Nizozemski v Celju storili preveč napak in dopustili nasprotniku, da je prišel do nenadejane točke, smo tokrat pokazali pravi obraz. Z dobro obrambo in hitrimi protinapadi je bistveno lažje zlomiti nasprotnika. Bili smo pametni in osredotočeni na igro vseh 60 minut, zato je naša zmaga povsem zaslužena," je bil po uvodnem uspehu na svetovnem prvenstvu v Egiptu zadovoljen desnokrilni igralec Blaž Janc, ki je bil ob izkušenemu Draganu Gajiću drugi najboljši strelec v naši izbrani vrsti. "Vedeli smo, da igrajo nekoliko atipično obrambo 3-3, na katero smo se zelo dobro pripravili. Več poudarka je bilo tokrat na igri preko krilnih položajev, s to zmago je led zdaj prebit in se že veselimo novih nastopov na prvenstvu," je dodal član Barcelone. 

Igralec tekme je bil tokrat Miha Zarabec, organizator igre novega evropskega klubskega prvaka THW Kiela, ki se zaveda pomembnosti naslednjega obračuna z Rusi. "Tekmo z Južno Korejo smo izkoristili za dober trening pred nadaljevanjem turnirja. Zdaj pa nas že čaka prvi pravi preizkus, Rusija je kakovostna reprezentanca, kar bo zagotovo želela pokazati v dvoboju z nami. Ostati moramo mirni, preudarni in biti natančni pri izvajanju taktičnih zamisli našega selektorja. V moštvu vlada izjemno vzdušje, imamo veliko znanja in igralske širine, le nadaljevati moramo v podobnem slogu. Če nam to uspe, se nimamo česa bati," pravi Zarabec. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
15. 01. 2021 19.56
Prvi favoriti Hrvati 29 proti 29 z Japonsko
jezenslovenec
15. 01. 2021 17.41
Kakšen lahki trening?????? Korejci so nam nasuli 29 golov, koliko jih bojo šele rusi??????
realmadrid the best
15. 01. 2021 12.54
-1
Žac
15. 01. 2021 12.20
+0
Miha Zarabec igrac tekme? Zabil eden gol. Gajic pa zabil 10. Presenetljiv izbor. Kakor koli cestitke za zmago.
Maxx365
15. 01. 2021 13.00
Ni avtomatsko najboljši strelec tudi najboljši igralec.
Žac
15. 01. 2021 14.11
Če sta gledali, na čakanje proglasitve, so bili sami igralci presenečeni z izborom. Vidno presenečeni. Zarabec zabil 1 gol z dva poskusa. Gajič 10,Janc 9, Mačkovšek 5. Sam Zarabec je bil presenečen.