Drugi športi

Po poteh puščavskega lisjaka

Ljubljana, 19. 04. 2010 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miran Stanovnik je v svetu zaslovel po izjemni neustrašnosti, vztrajnosti in pripravljenosti pomagati tekmecem. V njegovi družbi pa se v zadnjem času vse bolj uspešno kali nov mojster dirkanja po brezpotjih – Andrej Pogačar.

"Če boš treniral, potem boš tudi dirkal!", se je glasil nasvet puščavskega lisjaka Mirana Stanovnika. Pogovor pa se je vrtel okrog dirkaške prihodnosti Andreja Pogačarja, ki je dirkaško kariero sicer začel na štirih kolesih.

Miran Stanovnik je tisti, ki je Andreju Pogačarju odprl vrata v svet dirkanja po brezpotjih.
Miran Stanovnik je tisti, ki je Andreju Pogačarju odprl vrata v svet dirkanja po brezpotjih. FOTO:

Dirkač iz Radovljice je nasvet brezkompromisnega športnika, katerega kariero so zaznamovale številne poškodbe, tudi poslušal in rezultati so kmalu prišli. Andrej Pogačar je slovensko javnost presenetil letos, ko je na reliju v Maroku med amaterji osvojil prvo mesto. Kar pa je najbolj podlo v oči – najbližjega tekmeca je na koncu premagal za več kot uro in pol.

Dirkač iz Radovljice se odlično znajde na peščenih sipinah.
Dirkač iz Radovljice se odlično znajde na peščenih sipinah. FOTO:

Pri tem pa si je največjo prednost priboril prav na najtežjem delu trase, na peščenih sipinah. Maroški reli sicer v svetovnem merilu (med off road reliji) ne predstavlja najvišjega tekmovalnega razreda, vseeno pa gre za več kot spoštovanja vreden rezultat.

Andrej verjame, da na dirkah še ni rekel zadnje besede.
Andrej verjame, da na dirkah še ni rekel zadnje besede. FOTO:

Osemdnevna puščavska preizkušnja je dala športniku iz Radovljice, ki dirka na 660-kubičnem motorju, s katerim se je Miran Stanovnik udeležil relija Dakar, dodatno vzpodbudo. Naslednji vrhunec njegove letošnje sezone bo junijski reli v Albaniji. Dirkaška prihodnost Andreja Pogačarja pa bo v veliki meri odvisna tudi od pokroviteljev, ki so v tako dragem športu, kot je vzdržljivostni reli, pogosto ključnega pomena.

Glede na to, da je Andrejev mentor Miran Stanovnik, ki je  Slovenijo postavil na dirkaški zemljevid z uspehi na reliju Dakar, pa lahko v prihodnosti pričakujemo še marsikatero zanimivo novico s tega športnega področja.

 

 

 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suziandi
19. 04. 2010 21.59
veliko srece vama zelim
neralcm
19. 04. 2010 18.00
vso srečo obema