Drugi športi

Po predstavitvi dirkalnika ekipe McLaren manjka le še Ferrari

Woking, 15. 02. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštva formule 1 se že pripravljajo na novo sezono, ki se bo začela 17. marca v Avstraliji. Večina je že predstavila dirkalnike za sezono 2019, od velikih tega ni naredil le še Ferrari. V četrtek je novo, oranžno-modro orožje predstavil McLaren.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstavitve se ta teden kar vrstijo – v sredo so bili aktivni v ekipah Racing Point, ki so dirkalnik predstavili v Torontu, Mercedes, ki je to naredil v Silverstonu, ter pri Red Bullu, ki je za predstavitev prav tako izbral to britansko dirkališče. McLaren, nekoč tudi eden od največjih v družini formule 1, ki pa je v zadnjem času v precejšnji krizi, je za sezono 2019 vse zastavil na novo. Nov dirkalnik MCL34 bosta vozila novinca Carlos Sainz in Lando Norris.

"Zelo smo motivirani, želimo skupaj narediti nekaj velikega. Naše ambicije so vrnitev na pota stare slave, MCL34 je šele začetek te zgodbe," je dejal direktor ekipe Zach Brown. Dirkalnik bo pretežno rumene barve z nekaj modrine na krilcih in na nosu. Verjetno začasne barve so za predstavitev določili pri Red Bullu, kjer v novo sezono vstopajo z novim dobaviteljem motorjev, Hondo. Moštvo s krilci je dirkalnik predstavilo v zanje neznačilni črni in rdeči kombinaciji, še bolj izvirni pa so bili pri ekipi Sauber Alfa Romeo. Uradna predstavitev te ekipe bo sicer prvi dan uradnih testiranj v Barceloni 18. februarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V četrtek pa so Švicarji zapeljali dirkalnik na prvo poskusno vožnjo, novinec v ekipi, nekdanji Ferrarijev dirkač Kimi Räikkönen, pa je sedel za volanom dirkalnika, ki je bil v slogu Valentinovega okrašen z rdečimi srčki. Svetovni prvaki iz ekipe Mercedes so ostali pri bolj tradicionalnih barvah. Srebrni ostajajo srebrni, branilec naslova Lewis Hamilton pa je po sredini predstavitvi v četrtek prvič zapeljal dirkalnik W10 na stezo. "Odličen prvi dan. Morda celo najboljši od vseh prvih dni, kar sem jih imel pri Mercedesu. Seveda se da še veliko stvari izboljšati, a že zdaj je v dirkalnik vloženo toliko dela. Sijajno," je bil navdušen Hamilton, ki bo pri Mercedesu imel starega sotekmovalca, Finca Valtterija Bottasa.

Ferrari bo svoj novi dirkalnik predstavil danes (10.45)  v svoji tovarni v Maranellu. Renault je predstavitev že opravil v torek, voznika bosta novinec v ekipi Avstralec Daniel Ricciardo in Nemec Nico Hülkenberg. Pred Renaultom so dirkalnik že predstavili pri moštvih Haas, kjer so bili prvi v karavani s predstavitvijo v Londonu prejšnji teden, ter Toro Rosso, kjer so se določili za spletno predstavitev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

USAretradiranec
15. 02. 2019 09.29
+2
Res je, al gledaš avtomobilčke na daljinsko al pa te kvazi F1 " dirkalnike", nobene razlike...Doooolgčas, kr neki! Avti bi morali ostati na ravni tistih iz 70'h let. Brez serva, ročno šaltanje, brez abs, .....pa da vas vidmo, mlečnozobci!
hotchilipoper
15. 02. 2019 07.22
+19
Nezanimivo,ne gledamo več.Ni pravega dirkanja,glas motorjev je brezvezen,kot kavni mlinčki,gremo pa občasno pogledat na you tube in se spominjat starih dobrih časov.