Drugi športi

Po urin na pogreb

Aalst, 17. 03. 2008 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kolesarja Kevina van Impea so člani antidopinške agencije ujeli na pogrebu, kjer so od njega zahtevali vzorec urina.

Kevin van Impe je pred dnevi preživljal enega najbolj žalostnih trenutkov svojega življenja. Belgijec je bil namreč na pogrebu sina. Kljub temu da veljajo pogrebi za daleč najbolj žalosten trenutek življenja, pa predstavnikov antidopinške organizacije to ne zmoti.

Kevin van Impe je moral urin oddati med pogrebom sina.
Kevin van Impe je moral urin oddati med pogrebom sina. FOTO: Reuters

Belgijskega kolesarja so ujeli kar na pogrebu in zahtevali vzorec urina. Proceduro so izpeljali v eni izmed tamkajšnjih mrtvašnic. S tem so borci proti zlorabi prepovedanih poživil prekoračili mejo dobrega okusa in le še enkrat več dokazali, da jim v borbi za poštenost v športu ni para.

Van Impe ni mogel verjeti, da si predstavniki organizacije dovolijo kaj takšnega, saj „obisk“ na pogrebu še zdaleč ni bil primeren. „Sploh me niso želeli poslušati, tudi počakati niso hoteli. Nisem mogel storiti nič drugega, kot da sem nemudoma oddal urin,“ je dogodek opisal van Impe. Zaradi nehumanega postopka se je oglasil tudi belgijski lokalni minister za šport Bert Anciaux: „Zakon je potrebno spoštovati, a način bi bil lahko bolj human. Van Impe je bil dovolj v šoku že zaradi sinove smrti, zato bi lahko predstavniki antidopinške organizacije izbrali kakšen drugi dan.

Komentar na nehumanost

Srdjan Đorđević, atletski trener: "Takšni prijemi protidopinške organizacije so popolnoma neokusni. Težko rečem kaj drugega. Spomnim se, da so pred leti tri protidopinške organizacije neuravnovešeno enega atleta preverjale trikrat v enem dnevu (pred tekmo, po tekmi in doma). Mislim, da to presega vse meje.

Tomaž Nose, kolesar : “To ni normalno. Mislim, da si česa takšnega nihče ne želi. Sam se česa podobnega ne spomnim.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

keinhouse
17. 03. 2008 14.44
ja to inspektorji so itak eni čobani. Sam tole s pogrebom je pa že grozota.
drzavljan35
17. 03. 2008 13.02
Pa ti inspektorji so tak vsi isti kreteni.... po domace, tozibabe, ki delajo za dnar!
Omelo1
17. 03. 2008 12.59
OMG! Kakšna sramota!! Pa so ljudje sploh normalni? Da bi meni SIN umru, pa da pridejo na pogreb se mi 100% zmeša!
Mozoljj
17. 03. 2008 11.57